Příběh jejich lásky....2
Foto: archiv autorky

Příběh jejich lásky....2

15. 5. 2017

 Léta ubíhala, dcery rostly, Míra sice viděl růst jen dvě ze tří, ale už se s tím dávno smířil, i když svoji Katku z hlavy ani ze srdce nevymazal. 

Po dvaceti letech manželství Míru opustila žena (vydala se za svou první láskou), a on zůstal sám s oběma děvčaty, tehdy již dospělými.  Osamělé večery trávil většinou u počítače a jednoho dne přišel za svou matkou s obrázkem krásné mladé dívky, která se nápadně podobala jeho nejmladší dceři Lence, s hrdostí a slzami v očích jí prozradil, že na internetu na FB našel profil své nejstarší dcerky Katky. 

Sám ovšem nenašel odvahu ji oslovit, jeho matka, Katčina babička, ovšem neváhala ani chvíli a přes nalezený profil okamžitě Katku oslovila. Oba však počítali s odmítnutím, protože netušili, co o nich ví, co jí pověděla o otci její matka Dana. Katka však odpověděla obratem, bez slova výčitky, jen s dotazem, proč se ozvali až nyní. Babička jí jen odpověděla, že důvodem byla jen špatná komunikace mezi jejími rodiči a že si to musí  vysvětlit osobně..

 Aby dalším překvapením nebyl konec, aniž by Dana tušila, že už Míra s Katkou navázali kontakt, oslovila osobně na FB Mírovu dceru Zlatku. Podle příjmení a bydliště v profilu správně usoudila, že je to Mírova další dcera, a tak po dotazu, jestli tomu tak opravdu je, požádala Zlatku, aby svého otce od ní pozdravovala. A tímto pozdravením dostal Míra kontakt i na Danu a začali si přes internet psát, nakonec se spolu i sešli, aby si vysvětlili, proč jejich vztah vlastně skončil.  

Po tolika letech Dana přiznala, že Míru odmítla kvůli kamarádce, která jí namluvila, že ji Míra s ní podvedl. Nebyla to pravda, ale Dana tomu uvěřila, a aniž  by o tom komukoli řekla nebo se Míry přímo zeptala, snad v důsledku, jak sama řekla, splašených hormonů se tak zatvrdila, a když časem přišla na to, že to nebyla pravda, měli už oba jiné partnery.

Hloupá a nepřejícná lež kamarádky a Danina zarputilost ukončila jejich vztah a vzala Mírovi na dlouhá léta dceru a Katce tátu. Ale takový už je život, že za něco špatného vám přinese jako náplast něco dobrého, bez těchto truců a nedorozumění by nejspíš nepřišly na svět další dvě Mírovy dcery.

Konečně se setkal Míra za Daniny přítomnosti se svou, tak dlouho postrádanou dcerou i osobně a všechno si vysvětlili a od té doby patřili zase k sobě – táta a dcera, všechny tři holky si spolu výborně porozuměly a vzájemně se navštěvovaly.

Míra znovu našel v Daně svou dávno ztracenou lásku a ona v něm. Sice každý z nich dál žil ve svém městě, ale víkendy trávili spolu. Znovu nalezená dcera Katka si našla partnera Tomáše, narodil se jim krásný klouček Tomášek a z Míry a Dany byli najednou dědeček a babička. Mladší Mírovy dcery říkali Daně něžně „ maceška“. Za rok po vnoučkovi přišla na svět vnučka Deniska, tentokrát od nejmladší Mírovy dcery Lenky a za dva roky i její další ratolest, malý Lukášek.

Když slavila Katka devětadvacáté narozeniny, prohlásila, že ke třicetinám by chtěla oddací list svých rodičů.  Všichni to ovšem vzali jako žert s dovětkem, že by si hlavně měla pořídit ten svůj.

Týdny ubíhaly, Katka s Tomem si pořídili rodinný dům, který si vyžadoval spoustu úprav, a tak Míra skoro každý volný den trávil s nimi a s Danou na úpravách a opravách.  V tom pracovním shonu už nikdo na Katčino přání nevzpomněl.

 

 

 

Pokračování příště.........................

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 4 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Libor Farský
Jak rozpoznat včas takovou falešnou kamarádku? Na to musí být psychologický návod "o neverbálních projevech". Mě ovšem zaujalo rádoby něžné oslovení "maceško", které bych raději nahradil křestním jménem.
Elena Valeriánová
To nebyla kamarádka, to byla potvora! Taky se mi stalo něco podobného.
Jaroslava Jánošíková
Kamarádství skončilo v momentě, kdy Dana přišla na její lež. Jak a proč to ta " kamarádka" udělala nevíme, ale asi jí to velké vrásky nedělalo.
Alena Tollarová
Jeden ze zajímavých příběhů, které píše sám život. Zajímalo by mě, jestli se Dana, která nevěděla, že kamarádka jí takto zradila, se s ní pořád kamarádila a jak dlouho to kamarádství vydrželo. Stejně jako Zuzka nechápu, proč se nepřiznala, když viděla ty následky.
Zdena Proboštová
Evičko já se taky v těch jménech ztrácím a to některé aktéry znám osobně :-))))
Eva Mužíková
No, konec dobrý, všechno dobré. Já jsem se v těch jménech chvilkama ale ztrácela....
Naděžda Špásová
Zaplaťpánbůh za techniku. Je to jako červená knihovna.
Zuzana Pivcová
Takový důvod jsem neočekávala. Za sebe se dost divím té rádoby kamarádce, že se v ní nehnulo svědomí a neuvedla vše na pravou míru, když viděla, co následovalo. Jak s tím mohla celé roky žít? Někteří lidé asi zkrátka svědomí nemají.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%