Závěrečný den setkání v Rožnově
FOTO: autorka

Závěrečný den setkání v Rožnově

16. 6. 2017

O víkendovém setkání v Rožnově už bylo napsáno hodně řádků, přesto se s vámi chci podělit o své zážitky z neděle.

Před osmou hodinou to před hotelem Bečva žije. Společné foto účastníků, velká objetí a dojemná loučení. Ten, kdo chce poznat Soláň, musí ale pospíchat. V 8.15 hodin odjíždí autobusem do sedla Čarták  Hanka s  Vendíkem, Maruška, Alenka V., Jarka, Zdenka, Maruščin syn Jirka a já. V 9.00 hodin začíná naše krátké putování a netušíme, jaké zážitky nám přinese.

Překvapení první – na parkovišti před hotelem Čarták přešlapuje Zbyněk a čeká na svoji milou Alenku, Olinku a Áju. Holky vyběhly na vrchol Soláň, aby naposledy nasály kouzlo beskydské krajiny. Překvapení druhé – po deštivé sobotě téměř letní počasí, krásné mraky na modré obloze, barevné louky všude kolem nás a daleké výhledy na vrcholy Beskyd a Javorníků. Prostě fotogenický den, takže naše fotoaparáty nezahálely. Překvapení třetí – při návštěvě galerií ve „Zvonici“ a „U Hofmanů“ jsme obdivovali um malířů a šikovné ruce keramiků. A krásných děl jsme viděli opravdu mnoho. Čtvrté překvapení – bylo hodně nemilé. Restaurace, kde jsme chtěli obědvat, byla zavřená a část naší výpravy odjížděla do Rožnova hladová. Hanka, Zdenka a já jsme oddálily návrat, poobědvaly v hotelu Čarták a do odjezdu autobusu jsme zkoumaly floru Beskyd.

Během večerního posezení v rožnovském pivovaru bylo veselo. Přišla mezi nás nová íčkařka Lenka, která má smysl pro humor a její příběhy pobavily. O něco později se dostavila z lázeňských procedur Dana. Nestačili jsme se divit, jak omládla a co vše prožívala v kádi s pivní lázní. Naši sešlost přišli pozdravit Jana s Pavlem, ale nezdrželi se, měli svůj program. A kdo byl největším bavičem?  No přece Hanka! Dokonce nám předvedla, jak umí skákat přes lavice. Hanko, Zdenko, Maruško, Jirko, Alenko, Dano, Lenko a Vladimíre, děkuji za krásný večer.

Jedno setkání skončilo, ať žije další!

Hodnocení:
(4.7 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.