Jak  se mi podařilo být vdaná za svého manžela a jeho bratra zároveň
Ilustrační foto: pixabay.com

Jak se mi podařilo být vdaná za svého manžela a jeho bratra zároveň

23. 6. 2017

Je to až neuvěřitelné, ale letos uplyne již 36 let od tohoto příběhu.Byl horký červencový den a já poprvé v životě vstupovala do manželského svazku s partnerem, který byl o 12 let starší než já, které v té době bylo 37 let. Svatbu jsem prožívala velmi emocionálně. ostatně tak, jako všichni kolem, kteří patřili do naší rodiny.

Manželovy děti a jeho bratr, který byl tak starý jako já, moje sestra s manželem, včetně kolegů z práce. Obřad proběhl ve "Skleňáku" v Dejvicích i s přípitkem, všechno bylo krásné a dojemné. Sálalo ze mě nadšení a štěstí a byla jsem přesvědčena, že naše soužití bude navždy spokojené.

Asi 14 dní po svatbě mě napadlo podívat se do občanky a přesvědčit se, zda jsem opravdu zákonnou manželkou, což bylo stvrzeno razítkem oddávajícího. Chtěla jsem to vidět černé na bílém. Jaké však bylo moje překvapení, když manželova stránka o sňatku zela prázdnotou. Bylo mi do breku, nechápala jsem to. Tak jsem se sebrala a zašla na Národní výbor, aby mi vše vysvětlili. Úřednice si mě velmi dobře pamatovala a ujistila mě, že sama razítkovala oba průkazy a že to není možné. Ale na vlastní oči viděla, že to možné je, takže nakonec neochotně potvrdila sňatek se mnou i manželovi.

Odešla jsem spokojena, že je již vše OK. Ovšem zanedlouho po svatbě mi volá švagr, který byl manželovi na svatbě za svědka, skoro ani nepozdravil a začal mě nevybíravě napadat a nazývat bigamistkou a já nevím, čím vším. Byla jsem docela zkoprnělá, ale on se smál na plné kolo. A pak mi vysvětlil, co se stalo. Na úřadě si chtěl zařídit bydlení v Praze s tím, že se bude v brzké době ženit. Musel vyplnit formuláře a zakoupit kolek, pro který bylo třeba zajít do obchodu. Mezitím jeho nastávající seděla v čekárně s vyplněnými papíry a úřednice je volala dovnitř. Tak ona vešla, předložila nutné papíry, včetně obou občanek. A hle, zjiistilo se, že švagr se nedávno oženil s jistou Ivanou a má ještě tu odvahu žádat o další sňatek.

No, bylo z toho pozdvižení, pak se vše vysvětlilo, ale švagrovi trvalo dost dlouho, než mu razítko v občance zlikvidovali. Všechno se tím pádem zpozdilo, protože  si musel pro zrušení sňatku zajet z Plzně do Prahy a tam vše znovu vysvětlovat. Takže po určitou dobu jsem byla vlastně provdána jak za svého manžela, tak za jeho bratra. Asi na oddávající působilo to tropické vedro . A taky je ovlivnil věk mého švagra. Nakonec tedy vše dobře dopadlo. Ráda na to vzpomínám, i když těsně před 10tiletým výročím naší svatby manžel zemřel. Ale takový už je život.

Soutěžní příspěvek - Sledujete magazín i60 delší dobu, ale ještě jste neměli odvahu či příležitost zapojit se aktivně do dění na tomto portálu? Pak oslovujeme právě vás! Buďte aktivní a vyhrajte velkokapacitní flashdisky či přímo tablet Lenovo! Více informací o "Soutěži pro nováčky" včetně jejích pravidel najdete na tomto místě.

 

Soutěž pro nováčky
Hodnocení:
(5 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%