Jak  se mi podařilo být vdaná za svého manžela a jeho bratra zároveň
Ilustrační foto: pixabay.com

Jak se mi podařilo být vdaná za svého manžela a jeho bratra zároveň

23. 6. 2017

Je to až neuvěřitelné, ale letos uplyne již 36 let od tohoto příběhu.Byl horký červencový den a já poprvé v životě vstupovala do manželského svazku s partnerem, který byl o 12 let starší než já, které v té době bylo 37 let. Svatbu jsem prožívala velmi emocionálně. ostatně tak, jako všichni kolem, kteří patřili do naší rodiny.

Manželovy děti a jeho bratr, který byl tak starý jako já, moje sestra s manželem, včetně kolegů z práce. Obřad proběhl ve "Skleňáku" v Dejvicích i s přípitkem, všechno bylo krásné a dojemné. Sálalo ze mě nadšení a štěstí a byla jsem přesvědčena, že naše soužití bude navždy spokojené.

Asi 14 dní po svatbě mě napadlo podívat se do občanky a přesvědčit se, zda jsem opravdu zákonnou manželkou, což bylo stvrzeno razítkem oddávajícího. Chtěla jsem to vidět černé na bílém. Jaké však bylo moje překvapení, když manželova stránka o sňatku zela prázdnotou. Bylo mi do breku, nechápala jsem to. Tak jsem se sebrala a zašla na Národní výbor, aby mi vše vysvětlili. Úřednice si mě velmi dobře pamatovala a ujistila mě, že sama razítkovala oba průkazy a že to není možné. Ale na vlastní oči viděla, že to možné je, takže nakonec neochotně potvrdila sňatek se mnou i manželovi.

Odešla jsem spokojena, že je již vše OK. Ovšem zanedlouho po svatbě mi volá švagr, který byl manželovi na svatbě za svědka, skoro ani nepozdravil a začal mě nevybíravě napadat a nazývat bigamistkou a já nevím, čím vším. Byla jsem docela zkoprnělá, ale on se smál na plné kolo. A pak mi vysvětlil, co se stalo. Na úřadě si chtěl zařídit bydlení v Praze s tím, že se bude v brzké době ženit. Musel vyplnit formuláře a zakoupit kolek, pro který bylo třeba zajít do obchodu. Mezitím jeho nastávající seděla v čekárně s vyplněnými papíry a úřednice je volala dovnitř. Tak ona vešla, předložila nutné papíry, včetně obou občanek. A hle, zjiistilo se, že švagr se nedávno oženil s jistou Ivanou a má ještě tu odvahu žádat o další sňatek.

No, bylo z toho pozdvižení, pak se vše vysvětlilo, ale švagrovi trvalo dost dlouho, než mu razítko v občance zlikvidovali. Všechno se tím pádem zpozdilo, protože  si musel pro zrušení sňatku zajet z Plzně do Prahy a tam vše znovu vysvětlovat. Takže po určitou dobu jsem byla vlastně provdána jak za svého manžela, tak za jeho bratra. Asi na oddávající působilo to tropické vedro . A taky je ovlivnil věk mého švagra. Nakonec tedy vše dobře dopadlo. Ráda na to vzpomínám, i když těsně před 10tiletým výročím naší svatby manžel zemřel. Ale takový už je život.

Soutěžní příspěvek - Sledujete magazín i60 delší dobu, ale ještě jste neměli odvahu či příležitost zapojit se aktivně do dění na tomto portálu? Pak oslovujeme právě vás! Buďte aktivní a vyhrajte velkokapacitní flashdisky či přímo tablet Lenovo! Více informací o "Soutěži pro nováčky" včetně jejích pravidel najdete na tomto místě.

 

Soutěž pro nováčky
Hodnocení:
(5 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zdenka Jírová
Rozvod není jistě žádná příjemná věc. Když jsem s touto zkušeností seznámila osobně, nebylo o co stát. Když jsem si odnášela od soudu potvrzení, že jsem skutečně rozvedená, ze zvyku jsem vše důkladně přečetla. A vida - vloudila se chzba. Datum našeho sňatku byl nesprávný, takže náš skutečný rozvod neplatil. Vrátila jsem se k úřednici, jestli to může opravit. To ale nebylo tak jednoduché, musela se toho ujmout a vše znovu přezkoumat soudkyně a tak jsem ten " papírů dostala asi o dva týdny později. "Šotek" se může vyskytnout i u rozvodu.
Helenka Vambleki
Člověk - tvor omylný. Můj známý měl už několikátou občanku a tak tu poslední nejnovější ani moc nekontroloval - ale asi měl :-) Je už vě věku, že ke slevě v hromadné dopravě postačí občanka a ejhle, revizor zjistil, že dotyčný stařeček se vydává za nemluvňátko. Jako rok narození mu tam napsali rok vydání nového OP :-)
Lidmila Nejedlá
Úřednický šotek. Hezká historka ze života.
Věra Ježková
To nevymyslíš! OK.
Alena Vávrová
Jj, život tropí hlouposti. Když přestaly platit křestní listy, musel nám otec dojet do rodiště nechat vystavit listy rodné. Číslicemi mám datum narození správně, slovy mi úřednice vypsala o 14 let méně. Nikdy si toho nikdo nevšiml, dlouho ani já a také jsem to ani neuváděla na pravou míru ;-) .
Eva Mužíková
I takové věci se stávají.....
Zuzana Pivcová
To je tedy něco! Vzpomínám si, že tu jednou jeden čtenář psal, jak měl od úřadu roky chybně rodné číslo nějakého bývalého sudetského Němce. Ještě, že s tím nebyly větší problémy. Dnes už to můžete psát s klidem jen jako veselou historku.
Hana Rypáčková
Vida, nevinný sňatkový podvodník.. :-)
Marie Ženatová
Díky moc za zajímavou historku...
Oldřich Čepelka
To je ale výborná zápletka! Pošlete minimálně Vieweghovi.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...