Nebankovní půjčky jsou dostupné pro každého?
Ilustrační foto: pixabay.com

Nebankovní půjčky jsou dostupné pro každého?

28. 6. 2017

Kdo má zájem o půjčku, ten se dnes může vydat dvěma cestami. Může vyrazit do banky, což může být spojeno s celkem náročným prověřováním. Druhou možností jsou potom nebankovní půjčky. Zde už platí, že prověřování vaší osoby není tak náročné a komplikované, jako v bankách. I z toho důvodu se říká, že nebankovní půjčky jsou v podstatě pro každého. Skutečně tomu tak může být? Podívejme se na jednotlivé situace a zhodnoťme, zda skutečně není problém peníze dostat.Nejprve se musíme podívat i na to, že nebankovní půjčka může dát peníze skutečně každému, bez ohledu na to, kolik potřebuje. Jsou poskytovatelé, kteří umí nabídnout třeba jenom pár stovek korun českých. Jsou ale i tací, u kterých není problémem požádat si třeba i o miliony korun.

Dokládání příjmu

Právě příjem je při vyhodnocování žádosti o půjčku u mnoha poskytovatelů velmi důležitý. A to z toho důvodu, že čím je vyšší, tím více může žadatel získat. Nutno říci, že v nebankovním segmentu můžeme najít půjčky bez potvrzení příjmů. To je velmi dobrá zpráva hlavně pro ty, kteří příjem nemají, nebo ho nemají jak doložit. Tato možnost ale potěší i ty žadatele, kteří příjem sice mají, ale nechtějí si složitě shánět potvrzení. Právě na tomto příkladu jsme si jasně ukázali, že nebankovní segment půjček můžeš skutečně určený i těm, co příjem nechtějí dokládat. Opomenout nesmíme ani na tři skupiny žadatelů, kteří do této kategorie také spadají a které jsme nezmínili. Jedná se o:
- Studenty
- Matky na mateřské dovolené
- Důchodce

Prověřování celkové bonity

Druhá situace, která může při žádosti o půjčku nastat, je prověřování bonity. O co se jedná, nejenom, že může být vyžadována informace o příjmu, ale hlavně jsou vyžadovány informace o výdajích. Tedy informace o tom, kolik daný člověk měsíčně zaplatí. Hlavně je zjišťováno, kolik má jiných půjček a kolik měsíčně splácí, a dále pochopitelně to, kolik mu zbude. I zde je třeba jasně říci, že nebankovní půjčky jsou unikátní v tom, že bonitu zjišťovat velmi často nepotřebují. Buď si mohou vystačit jenom s příjmem, nebo nepotřebují vědět nic. Právě to je jasný příklad dnes stále oblíbenějších mikropůjček, o kterých je skutečně možné říci, že jsou pro každého.

Prověřování finanční minulosti

Půjčky jsou v současném světě celkem běžné, z čehož jasně vyplývá, že mnoho lidí si nebere jenom jednu, ale že už v minulosti několik různých půjček mělo. Pokud je nespláceli, jak měli, nebo se dostali do jiných finančních problémů, může to znamenat situaci, kdy budou figurovat v registrech. Pokud jde o banky, tak ty je obvykle prohlížejí. V nebankovním segmentu, kam patří třeba rychlá půjčka hned, to ale není vždy nutné. A to znamená jediné. Že nebankovní půjčky jsou skvělou možností i pro toho, kdo měl problémy v minulosti a nyní je stále vedený v registrech. A to například v trojici nejznámějších, kam se dnes řadí:
- Bankovní registr klientských informací
- Nebankovní registr klientských informací
- SOLUS

Požadování ručení, nebo ručitele

Někde bývá zvykem, že pokud je požadována vyšší finanční částka, tak je nezbytné mít lepší krytí daného závazku. Může být potřeba například ručitel. Tedy osoba, která se zaručí, že pokud žadatel nebude peníze splácet, tak je bude splácet právě ona. Druhou možností může být ručení nemovitostí. Tedy situace, kdy je nutné použít dům, byt nebo pozemek, který se zastaví a pokud spláceno nebude, může propadnout poskytovateli peněz. Zde samozřejmě platí, že málokdo chce takto riskovat svůj majetek, stejně jako platí, že je mnoho žadatelů o půjčky, kteří nemovitost ani nevlastní. I zde jim nebankovní segment dokáže vyjít velmi dobře vstříc a nabídne jim půjčky, u kterých ani ručitel, ani případné ručení pochopitelně není potřeba.

peníze
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.