Oslovila mne  "Velká výzva Kuchařky pro dceru"
Foto: autorka

Oslovila mne "Velká výzva Kuchařky pro dceru"

5. 7. 2017

Ráda vařím, ale žiji už nějakou dobu sama, a tak vařím jen pro sebe. Ze začátku jsem se snažila zkrátit dobu vaření na minimum - takže rychlovky a nebo aspoň 3 porce do mražáku. Postupně jsem začala experimentovat ( pod vlivem pořadů v TV), až z toho byla vášeň pro vše nové. Takže jsem koupila potravinu - hlavně zeleninu, nebo přísadu, o které jsem nic nevěděla. Doma potom na internetu hledala, co s tím, a zkoušela,nebo vymýšlela recepty.

Dosti vážně jsem uvažovala o farmářských bedýnkách, kde mne lákalo hlavně to, že dostanu suroviny bez předchozí domluvy - takže překvapení, a teď si s tím poraď :-))  Ale bedýnky jsou pro jednoho moc a nenašla jsem pro to  parťačku. A teď mne oslovila tahle soutěž. Vlastně nejde o ceny ,  ale o tu výzvu. Každý den si najdu na internetu gastronomický úkol a musím ho splnit. Splnění prokázat zveřejněnou fotkou.    

Dnes jsem to měla relativně lehké. Úkolem bylo uvařit jídlo, v němž některá surovina byla nakrájená na kostičky a ty byly i ve finální podobě jídla vidět. Vždy je tam jsou i tipy na několik jídel a mně se hodil zrovna hráškový krém, protože jsem ho měla k večeří naplánovaný.

Pro zájemce uvádím recept:

Mražený hrášek jsem uvařila (asi 4 min) v kuřecím vývaru, rozmixovala s dvěma lístky čerstvé máty, přidala zakysanou smetanu a dosolila. Původně jsem chtěla posypat kostičkami osmaženého chleba, ale protože jsem - ze zvědavosti koupila sýr Hallouni, použila jsem ho - je to dobrota!!

Tak držte palce zítra, dám vědět, co bude dál.

recepty
Hodnocení:
(5 b. / 4 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.