Není důležité vyhrát, ale zúčastnit se
ilustrační foto: pixabay.com

Není důležité vyhrát, ale zúčastnit se

6. 8. 2017

V oblasti soutěží jsem zvláštní úkaz. Přesto, že nejsem soutěživý typ, ráda se soutěží zúčastňuji. Pro ty, co nechápou, se jedná o to, že mi je jedno, jestli vyhraju, hlavně, že se něco děje.

Už v raném dětství jsem se zúčastnila soutěže v Ohníčku o nejlepší básničku k MDŽ. Začínala: Dnes všechny ženy mají svátek, i ta moje maminka. Radost udělá ji vyšívaný šátek či rozkvetlá sněženka? S básní jsem neuspěla, pro nedostatek místa ji nemohli otisknout (tak mi kulantně naznačili, že báseň nestojí za nic) a jako útěchu mi poslali hru Malý Vinnetou. Tehdy jsem pochopila, že nemusím vyhrát, stačí se zúčastnit a něco z toho bude.

V dospělosti jsme s pár kamarády založili Olympiádu manželských párů. V době, kdy jsme začínali, byla převážná většina disciplín sportovního charakteru. Teď po šedesátce přišíváme na čas knoflíky, házíme kostkou a v časovém termínu okusujeme jablka napíchnutá na tyči (protáčejí se a moc to nejde). Ti, co nemají svůj chrup, mají smůlu. Buď si pořídí fixační krém Corega, nebo jsou diskvalifikováni. Jejich chyba. U všech soutěží vždy převládá bojová nálada. Jen já přenechávám zápal jiným a užívám si to, že je mi v partě dobře.

Před pár lety jsem se zapojila do sbírání čárových kódů od hermelínu. Po jejich odeslání do soutěže o novou ledničku jsem obdržela kovová napichovátka na sýry. I když nenapichujeme, těším se z dárku dodnes. Stále se mi bez užitku motají v šuplíku na příbory.

Další soutěž, do které jsem s nadšením vstoupila, byl sběr korkových zátek od přívlastkových vín o zájezd do Egypta. Vinné sklepy Lechovice chtěly touto marketingovou akcí podpořit prodej svých vín. Netušily však, že já jejich výrobky kupuji ve velkém už dávno a špuntů mám již přehršel. Soutěž jsem vyhrála, ale protože jsem byla jediným účastníkem, kýžený zájezd do Egypta nebyl. Dostala jsem omluvný dopis a jako náhradu mi poslali kolekci jejich vín. A protože nejsem soutěživý typ, s nikým jsem se nepřela, nesoudila a přijala s nadšením dobrá bílá.

Teď každý den soutěžím na íčku. Vyplňuji kvízové otázky, hledám odpovědi v paměti nebo na internetu (to častěji) a čekám každé pondělí na výsledek. Už mám nakročeno na knihu. Určitě se z ní budu těšit jako ze hry Malý Vinnetou, napichovátek i kolekce vín. Nemusí přece pršet, stačí, když trochu kape.

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%