Pohoda, klídek, tabáček a jedna nezvaná návštěva
ilustrační foto: pixabay.com

Pohoda, klídek, tabáček a jedna nezvaná návštěva

9. 8. 2017

Milí čtenáři a čtenářky, překonala jsem svoji lenost a rozhodla jsem se přispět několika větami do rubriky i60.cz Můj svět.

Jsem jen obyčejná ženská, bez literárních ambici. Žiji v ČR od roku 1973.Jsem původem Polka. Ušla jsem dlouhý kus cesty životem. Kráčela jsem cestou lemovanou kopřivami, trnitým křovím i cestou poznání. Všeho jsem měla dostatek. Starosti i radosti. Až jsem se konečně dopracovala k zaslouženému odpočinku,k důchodu.

Je podvečer. Spokojeně si ležím na gauči a věnuji se své nejoblíbenější činnosti - chytání lelků. Záliba je to nenáročná, na rozdíl od sportování, cvičení a jiných mně zcela nepochopitelných aktivit. (Mimochodem, ze sportu leda tak běh, to jsem vždycky dobíhala k autobusu jako poslední, než jsem vypravila ráno dvě děti do školy a dvě do školky, modlila se, abych stihla autobus do zaměstnání, aby mi neujel. Takže v běhu mám natrénováno. Ale to je jiná kapitola mého života, o tom někdy příště).

No, a jak si tak ležím a koukám kamsi do stropu - takové chvíle ticha a pohody mám nejradši - zadrnčel dlouze zvonek u domovních dveří. Leknutím jsem málem spadla s gauče. Zvedla jsem se, narovnala páteř (bolí potvora, vždycky mi připomene, kolik je mi roků) a šla se podívat, kdo mě to jde navštívit.

U dveří stála paní s brašnou, v ruce noťas a že prý jde k nám udělat výtěry,nebo stěry?...Už ani nevím. Prý zkoumá prašnost a dělá testy proti alergii. Překvapením jsem na chvílí ztratila řeč.

"Jaké stěry! Jaká alergie! Nikoho jsem si neobjednala! " V ten moment se mi vybavily různé podvodnice, co okrádají staré lidi. Co když je to jedna z nich, blesklo mi hlavou. Začala jsem koktat, že nemám zájem. Paní odešla jinam, k jiným dveřím o patro níž a já zpátky na své oblíbené místo v obýváku. Nenechám se nikým rozladit. Zůstanu raději u pozitivních myšlenek a vzpomínek na to hezké, co bylo. Pohoda, klídek, tabáček, jak se zpívá v nějaké písničce. Tabáček mi ale nevoní, tak raději bez tabáčku. ....

Pojídám sušenky BeBe, aby mi nechyběla energie, pak si dám Disco, abych mohla zatočit s nudou, a zapiju Poděbradkou, budu mít více chuti do života. Nesmím zapomenout na Actimel, jinak budu mít oslabenou obranyschopnost. :-)... Musíme ten život brát trochu s humorem. Na ovesnou kaší,na tu také jednou dojde. :-)

 

 

Soutěžní příspěvek - Sledujete magazín i60 delší dobu, ale ještě jste neměli odvahu či příležitost zapojit se aktivně do dění na tomto portálu? Pak oslovujeme právě vás! Buďte aktivní a vyhrajte velkokapacitní flashdisky či přímo tablet Lenovo! Více informací o "Soutěži pro nováčky" včetně jejích pravidel najdete na tomto místě.

Můj příběh Soutěž pro nováčky
Hodnocení:
(5 b. / 16 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%