Jednoduché účesy pro zralé dámy. Existují?
Ilustrační foto: ingimage.com

Jednoduché účesy pro zralé dámy. Existují?

10. 3. 2020

Na modelkách na fotografiích vypadají všechny účesy krásně. Stejně skvělé jsou na celebritách, které se nechávají zachytit fotografy zásadně, když jsou pečlivě upravené. Ale jak takový stejný účes vypadá na ženě, která žije normální život? Existují střihy, které vypadají vždy dobře, aniž by vyžadovaly složitou úpravu?

Tyto otázky si kladou ženy všeho věku. Ale čím jsou starší, tím více tento problém řeší. Ano, je to problém. Není to malichernost, zhýčkanost. Stárnoucí dámy dobře vědí, že jejich vlasy se mění. Kdyby jen šedivěly, to by byla maličkost. Jenže ony jsou lámavé, suché, vypadávají. I ženy, které měly celý život krásné husté vlasy, najednou cítí, že už to není to, co bývalo.

Navíc se mění tvář. Vrásky, váčky po očima, povadlé rysy. Tvaru obličeje mnohdy přestává slušet to, na co jeho majitelka byla celý život zvyklá. Přitom málokterá žena má chuť trávit česáním a úpravou spoustu času. Dnešní seniorky jsou většinou ženy akční, které mají hodně práce i zálib a tak si představují účes, který je tak skvěle ostříhaný, že ho ráno stačí prohrábnout hřebenem, lehce poprášit lakem nebo zvýraznit leskem a hned v něm vyrazit do ulic, na zahradu, na výlet. Málokterá žena chce nyní trávit hodinu před odchodem z domova na natáčkách a pečlivě kontrolovat každý vlásek pokaždé, když zafouká vítr.

Zdánlivě se to všechno zdá být snadné, ve skutečnosti jde o pekelně složitou věc. Devadesát procent žen ve věku kolem šedesáti a výše je někdy více či méně nespokojeno se svým účesem a řeší problém: změnit ho nebo zůstat u toho, na který jsem zvyklá, i když s ním mám starosti a necítím se v něm už tak jako dříve? Módní stylisté a kadeřníci mají žebříček účesů, které se osvědčily jako jednoduché na údržbu a slušící zralým ženám. Jasně, každá dáma je jiná, každé sluší a vyhovuje něco jiného. Některá nesnáší rady typu: toto je deset nej účesů. Jiná naopak takové žebříčky bere jako vítanou inspiraci, ze které si může vybrat.

Takže, podívejte se na fotografie pod článkem. To je výběr účesů, které se osvědčily. Jsou přirozené, jednoduché na údržbu a zralé ženy v nich nevypadají jako usedlé babičky.

móda vlasy
Autor: Redakce
Hodnocení:
(4.5 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.