Poznat jižní Thajsko za dva týdny? Žádný problém
Ilustrační foto: Delfin travel

Poznat jižní Thajsko za dva týdny? Žádný problém

7. 9. 2017

Rozmanitost. Tak by se dalo charakterizovat Thajsko, pokud byste mohli použít jen jedno slovo. Ruku v ruce se zde snoubí panenská příroda s historickými památkami a čilým městským ruchem. Je možné tuto krásu poznat během dvou týdnů? Podívejte se s námi, co všechno můžete za tu dobu stihnout.

Bangkok – město barev a vůní
Na jedné straně historické město, na druhé pulzující moderní metropole. Úžasné chrámy a monumentální paláce z dob dávno minulých tady střídají masážní salony, restaurace a pouliční stánky s výbornými asijskými pokrmy. A věřte, že by byl hřích neochutnat žádnou z dobrot místní vyhlášené kuchyně.

Dokonalé pláže na ostrově Krabi
Nejfotografovanější místo celého Thajska. Nevěříte? Přesvědčíte se na vlastní oči. Překrásné vápencové skály porostlé bujnou vegetací vystupují z průzračné hladiny moře… Zažít Thajsko bez lenošení na plážích a bez koupání v moři? To zkrátka nejde! Na nádherných plážích ostrova Krabi si můžete dosyta užívat obojího.

Smaragdové jezírko Emerald
Kdo se stále ještě nenabažil koupání, užije si procházku nefalšovanou thajskou džunglí až k proslulému přírodnímu bazénu Emerald. Zaplavat si v tyrkysové minerální vodě patří k těm nejúžasnějším zážitkům v Thajsku.

Za mnichy do Tygří jeskyně
Úchvatnou památku by neměl při návštěvě Thajska minout žádný cestovatel. Tiger Cave Temple totiž patří mezi thajská chrámová nej – spatříte zde mnichy a jejich tradiční způsob života, který si bez ohledu na moderní civilizaci zachovávají. A odměnou za zdolání 1237 schodů vám bude dechberoucí výhlídka z vrcholu tohoto mystického místa.

Dosud neobjevený ráj na ostrově Lanta
Romantickému ostrovu Lanta se přezdívá „Perla Andamanského moře“. A protože česká zima je hodně dlouhá, nelze vynechat ani jediný den, kdy si můžete dobýt energii sluněním na okouzlujících thajských plážích. A že jich na ostrově Lanta najdete opravdu hodně!

Za hollywoodskou pláží a ostrovem Phi Phi
Jak se jmenuje jeden ze sedmi nejkrásnějších ostrovů světa? Ano! Je to ostrov Koh Phi Phi. Pomyslnou třešničkou na dortu pak může být plavba do zátoky Maya Bay, která si zahrála ve slavném filmu Pláž s neméně slavným Leonardem DiCapriem v hlavní roli.

Bláznivá atmosféra na ostrově Phuket Zakončete své putování stylově! Největší thajský ostrov vás přivítá s otevřenou náručí a se svou pověstnou atmosférou. Snad nikomu neunikne rozdíl mezi poklidnou přívětivou Lantou a rušným Phuketem, který neustále tepe svým ztřeštěným životem.

Už věříte, že vám dva týdny postačí? Proměňte své sny ve skutečnost!

cestování
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.