Salzburské Alpy
Foto: autorka

Salzburské Alpy

30. 9. 2017

300 km za hraničním přechodem Dolní Dvořiště (svižným tempem tři hodiny – ale dodržovat předpisy!!!) leží jedna z krásných alpských krajin plná jezer, vyhlídek a malebných městeček. Nám cestu ještě zpříjemnil výběr termínu. Škola právě začala. Silnice volné, turistická centra vyprázdněná, ubytovací kapacity k dispozici v libovolném množství.

Vybrali jsme si městečko Maria Alm. Malebné. Všude „kousek“. Zell am Zee i Kitzbϋhel co by kamenem dohodil. Nad námi kopce, skály, vrcholy, lesy, zelené stráně. Na vrcholech atrakce, na stráních pasoucí se dobytek. V lesích houby (pozor, sbírat od 7:00 do 19:00 hodin a to pouze 2 kg na osobu!), na skalách feráty. Pomalu odplouvající mraky nám odkrývaly vysokohorské (zasněžené) štíty a zelenavé kopce, na které lze vyjet lanovkou nebo vyjít pěšky. Dolů potom můžete sjet potrubní poštou (viz foto). Pozor, na sebe ale něco klouzavého, jinak se v rouře zaseknete a postrčí vás až další klouzající se turista.

U horských chat je vše připraveno pro turisty a jejich miláčky. Dřevěné atrakce pro malé návštěvníky a misky na vodu pro domácí mazlíčky. Všude čisto a milo. Ceny nezávratné, přijatelné. Dá se říci, že srovnatelné s našimi horskými středisky, kde často tak čisto a milo není.

Doufám, že pozvánkou pro vás mohou být i přiložené fotografie.

Ze Salzburských Alp vás zdraví:

cestování
Hodnocení:
(4.8 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

14%