Trenčianské Teplice - hotel Flóra
Foto: autorka

Trenčianské Teplice - hotel Flóra

27. 11. 2017

Když si můj přítel přečetl článek na našem portále o hotelu Flóra, napadlo ho, že se tam na pár dnů vypravíme. Ale protože je tak trochu popleta, objednal sice hotel Flóra, ale místo v Dudiencích v Trečianských Teplicích.

Malé lázeňské městečko Trečianské Teplice leží nedaleko Trenčína, skryté v údolí, a z obou stran je obklopeno zalesněnými kopci. Hotel Flóra má překrásný výhled do rozlehlého parku a v blízkosti je nově zřízené koupaliště Zelená žába. V hotelu velmi dobře fungoval vyhřívaný bazén s různými vířivkami, sauna a balneoprovoz. Ubytování také bylo pěkné, a tak pět dnů uteklo jako voda.

Náš hotel byl kousek od centra, kde začínala pěší zóna a byl termální bazén. Lázně v Trečianských Teplicích jsou pevnou a nedělitelnou součástí města.  Pěší zóně dominují lázeňské domy Krym a PAX. Na pěší zóně je  také možnost pití minerální vody. Ve městě je dost opuštěných hotelů a léčebných domů, kterými architekti v období komunismu nešetřili. Ale v poslední době dochází k jejich rekonstrukci, koupaliště Zelená žába je zrekonstruované v duchu původního návrhu a staví se nové hotely.

Symbol žáby s korunkou na hlavě je symbolem městečka. V blízkosti termálního pramene je její bronzová soška. Termální pramen s názvem Ifigénia je známý už od roku 1247 a jedná se o minerální vodu s vápenato-hořčíkovou příchutí a nádechem síry. Jeho teplota je 39st.C. Pomáhá v léčbě zažívacích potíží a dalších podobných diagnóz.

Jediné, co zatím stále chátrá, je opuštěná budova železniční stanice. Napříč městečkem protéká  potok Teplička. Všude vládne čistota a klid. Nám se pobyt v lázních moc líbil. Setkali jsme se s přátelskou atmosférou a příští rok opět malé slovenské lázně nedaleko Trenčína navštívíme. Pokud tyto malé lázně navštívíte, určitě nebudete litovat.

cestování
Hodnocení:
(5 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.