Trenčianské Teplice - hotel Flóra
Foto: autorka

Trenčianské Teplice - hotel Flóra

27. 11. 2017

Když si můj přítel přečetl článek na našem portále o hotelu Flóra, napadlo ho, že se tam na pár dnů vypravíme. Ale protože je tak trochu popleta, objednal sice hotel Flóra, ale místo v Dudiencích v Trečianských Teplicích.

Malé lázeňské městečko Trečianské Teplice leží nedaleko Trenčína, skryté v údolí, a z obou stran je obklopeno zalesněnými kopci. Hotel Flóra má překrásný výhled do rozlehlého parku a v blízkosti je nově zřízené koupaliště Zelená žába. V hotelu velmi dobře fungoval vyhřívaný bazén s různými vířivkami, sauna a balneoprovoz. Ubytování také bylo pěkné, a tak pět dnů uteklo jako voda.

Náš hotel byl kousek od centra, kde začínala pěší zóna a byl termální bazén. Lázně v Trečianských Teplicích jsou pevnou a nedělitelnou součástí města.  Pěší zóně dominují lázeňské domy Krym a PAX. Na pěší zóně je  také možnost pití minerální vody. Ve městě je dost opuštěných hotelů a léčebných domů, kterými architekti v období komunismu nešetřili. Ale v poslední době dochází k jejich rekonstrukci, koupaliště Zelená žába je zrekonstruované v duchu původního návrhu a staví se nové hotely.

Symbol žáby s korunkou na hlavě je symbolem městečka. V blízkosti termálního pramene je její bronzová soška. Termální pramen s názvem Ifigénia je známý už od roku 1247 a jedná se o minerální vodu s vápenato-hořčíkovou příchutí a nádechem síry. Jeho teplota je 39st.C. Pomáhá v léčbě zažívacích potíží a dalších podobných diagnóz.

Jediné, co zatím stále chátrá, je opuštěná budova železniční stanice. Napříč městečkem protéká  potok Teplička. Všude vládne čistota a klid. Nám se pobyt v lázních moc líbil. Setkali jsme se s přátelskou atmosférou a příští rok opět malé slovenské lázně nedaleko Trenčína navštívíme. Pokud tyto malé lázně navštívíte, určitě nebudete litovat.

cestování
Hodnocení:
(5 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Květa Řičánková
Byla jsem v lázních na léčení 3x ještě před rozdělením,ubytovaná v hotelech Krym a Pax. Hotel Flora pamatuji ještě jako Polnohospodár kde jezdili zaměstnanci v zemědělství.V té době velmi udržované,pěkné procházky,krajina.Chci se tam ještě podívat,nemám to tak daleko.
Alena Tollarová
Jarmilo, to zní fakt dobře!
Elena Valeriánová
Přidávám se k Janě Š., je bezva, že můžeme sdílet mezi sebou zážitky.
Jana Šenbergerová
Je tolik hezkých míst, která jsme ještě neviděli, proto díky za každou možnost poznat je aspoň prostřednictvím někoho jiného. Hezké, Jarmilko.
Hana Práglová
Zajímavý članek a moc hezké fotky.Další dobrý nápad na přijemnou dovolenou.Diky
Marie Seitlová
V Trenčianských Teplicích jsem byla s jógou, bydleli jsme v hotelu Krym. Moc se mi tam líbilo, kromě procedur jsme 2x denně cvičili jógu. Jsou tam krásné vycházky, kolem Žáby, k jelenovi, nebo jen tak parkem. Takže Jarmilo, Tvá konečná slova mohu jen potvrdit.
Zuzana Pivcová
Takový pobyt by se mi také líbil. Jenže já můžu cestovat jen vlakem, tak si musím vybírat něco bližšího.
Naděžda Špásová
Jarmilko, muselo to tam být opravdu moc hezké, soudním podle tvých fotek. Je to od nás trochu z ruky. :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.