Už jste vyzkoušeli elektronické cigarety?
Ilustrační foto: e-cigarety.cz

Už jste vyzkoušeli elektronické cigarety?

26. 11. 2017

Máte už plné zuby svého zlozvyku, ale nevíte, jak s ním nadobro seknout? Postupujte pomalu. Zpočátku nelze věřit své pevné vůli, hypnózám a jiným hloupostem. Pokud jste silný kuřák, stejně je malá pravděpodobnost, že to dokážete. Přejděte na elektronickou cigaretu. Sami uvidíte, na sto procent vyhoví v mnoha směrech.

Co je e-cigareta?

Elektronická cigareta byla vynalezena a patentována v roce 2006 v Číně. Její historie je tedy poměrně mladá. Vytváří páru, která vypadá jako klasický kouř. Je v ní obsažen e-liquid, tekutá náplň, jež se zahřívá. Produkovaná pára je následně kuřákem vdechována. Rozhodně nedochází ke spalování, nýbrž k odpařování náplně. Je možné potvrdit, že v ní najdete 9x až 450x nižší koncentraci zdraví nevhodných a rakovinotvorných látek. To vše ve srovnání s klasickou formou. V České republice se poprvé objevila jen po chvíli, co byla v Číně patentována. ČR se stala hned pátou zemí v řadě, kde si ji mohli kuřáci užít, a to hned po Izraeli, Austrálii a Turecku. Zákon o zákazu kouření, který nabyl platnosti v květnu 2017 se vztahuje i na e-cigaretu. Na první pohled jde o zajímavý styl kouření, který neničí lidské zdraví. 

V každém případě potěší chuťově zajímavé náplně do elektrické cigarety. E-liquidy mohou být s označením PG a VG. První skupina je zkratka pro propylenglykol, ten vzniká chemickým procesem. Propylen oxiduje s vodou, vytváří však méně dýmu. Rozhodně potěší výraznější chuť e-liquidu. VG je rostlinný glycerin. Elektronická cigareta s e-liquidem VG dokáže vyprodukovat více dýmu a náplň bývá sladší. Rozhodně existují i druhy s volitelným množstvím nikotinu. Vše je uvedeno v miligramech na jeden mililitr. Možná jste nevěděli, že lze náplně s příchutí do e-cigaret připravit doma. Stačí si zakoupit náplně bez příchutě a doplnit je libovolným aroma.

Z čeho je elektronická cigareta složena?

Zařízení je složeno ze dvou klíčových částí, elektrické baterie a atomizéru. Baterie bývají lithium-iontové akumulátory s typem spínání AUTO a MANUAL. V atomizéru se odpařuje náplň, jež je napájena elektrickým proudem z baterie a proudí do ní přesně určené množství e-liquidu. Díky konstrukci atomizéru lze určit kvalitu chuti, množství dýmu i další vlastnosti. Patrona, cartridge, je vlastně zásobník a podavač e-liquidu atomizéru. Cartomizér zosobňuje spojení atomizéru a patrony v jednu část. Elektronická cigareta se plní pomocí plnicí lahvičky. Většinou se do atomizéru vejde asi 1,5 ml – 10 ml e-liquidu. Doporučuje se plnění do 75 %. V poslední době si můžete pořídit e-cigarety, které vypadají oproti klasickým jinak. Jsou větší a těžší. Souvisí to s elegancí a stylem. Na velikost má vliv i výdrž baterie, výkonnost atomizéru. Dnes je běžné mít produkt s výkonem nad 100 W.

Klíčové výhody

Možná jste nevěděli, že kouř z cigaret obsahuje na 4000 zdraví škodlivých látek. Lze jmenovat dehet, oxid uhelnatý. V e-cigaretě nenajdete tabák, takže nic špatného nevdechujete. Klíčovou složkou je e-liquid, látka s obsahem nikotinu, glycerolu a aromatické složky. Existují i e-liquidy bez nikotinu. Moderní styl kouření nehoří totožně jako klasická varianta, ale vytváří jen páru. Nezapáchá a neobtěžuje okolí. Kuřák může zvolit libovolnou náplň do elektrické cigarety. Není možné pochybovat o tom, že je e-kouření plnohodnotnou náhradou a méně škodlivou možností. Pakliže chcete s tímto odporným zlozvykem přestat a už se k němu nevrátit, máte před sebou jedinečný prostředek při odvykání. Skoncujte s kouřením jednou pro vždy. Zlepšíte své zdraví a ušetříte hromadu finančních prostředků. Podívejte se na webové stránky e-cigarety.cz a vyberte si ideální variantu. Počítejte s širokým výběrem, kvalitními produkty a expresním dodáním.

kouření
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.