Už jste vyzkoušeli elektronické cigarety?
Ilustrační foto: e-cigarety.cz

Už jste vyzkoušeli elektronické cigarety?

26. 11. 2017

Máte už plné zuby svého zlozvyku, ale nevíte, jak s ním nadobro seknout? Postupujte pomalu. Zpočátku nelze věřit své pevné vůli, hypnózám a jiným hloupostem. Pokud jste silný kuřák, stejně je malá pravděpodobnost, že to dokážete. Přejděte na elektronickou cigaretu. Sami uvidíte, na sto procent vyhoví v mnoha směrech.

Co je e-cigareta?

Elektronická cigareta byla vynalezena a patentována v roce 2006 v Číně. Její historie je tedy poměrně mladá. Vytváří páru, která vypadá jako klasický kouř. Je v ní obsažen e-liquid, tekutá náplň, jež se zahřívá. Produkovaná pára je následně kuřákem vdechována. Rozhodně nedochází ke spalování, nýbrž k odpařování náplně. Je možné potvrdit, že v ní najdete 9x až 450x nižší koncentraci zdraví nevhodných a rakovinotvorných látek. To vše ve srovnání s klasickou formou. V České republice se poprvé objevila jen po chvíli, co byla v Číně patentována. ČR se stala hned pátou zemí v řadě, kde si ji mohli kuřáci užít, a to hned po Izraeli, Austrálii a Turecku. Zákon o zákazu kouření, který nabyl platnosti v květnu 2017 se vztahuje i na e-cigaretu. Na první pohled jde o zajímavý styl kouření, který neničí lidské zdraví. 

V každém případě potěší chuťově zajímavé náplně do elektrické cigarety. E-liquidy mohou být s označením PG a VG. První skupina je zkratka pro propylenglykol, ten vzniká chemickým procesem. Propylen oxiduje s vodou, vytváří však méně dýmu. Rozhodně potěší výraznější chuť e-liquidu. VG je rostlinný glycerin. Elektronická cigareta s e-liquidem VG dokáže vyprodukovat více dýmu a náplň bývá sladší. Rozhodně existují i druhy s volitelným množstvím nikotinu. Vše je uvedeno v miligramech na jeden mililitr. Možná jste nevěděli, že lze náplně s příchutí do e-cigaret připravit doma. Stačí si zakoupit náplně bez příchutě a doplnit je libovolným aroma.

Z čeho je elektronická cigareta složena?

Zařízení je složeno ze dvou klíčových částí, elektrické baterie a atomizéru. Baterie bývají lithium-iontové akumulátory s typem spínání AUTO a MANUAL. V atomizéru se odpařuje náplň, jež je napájena elektrickým proudem z baterie a proudí do ní přesně určené množství e-liquidu. Díky konstrukci atomizéru lze určit kvalitu chuti, množství dýmu i další vlastnosti. Patrona, cartridge, je vlastně zásobník a podavač e-liquidu atomizéru. Cartomizér zosobňuje spojení atomizéru a patrony v jednu část. Elektronická cigareta se plní pomocí plnicí lahvičky. Většinou se do atomizéru vejde asi 1,5 ml – 10 ml e-liquidu. Doporučuje se plnění do 75 %. V poslední době si můžete pořídit e-cigarety, které vypadají oproti klasickým jinak. Jsou větší a těžší. Souvisí to s elegancí a stylem. Na velikost má vliv i výdrž baterie, výkonnost atomizéru. Dnes je běžné mít produkt s výkonem nad 100 W.

Klíčové výhody

Možná jste nevěděli, že kouř z cigaret obsahuje na 4000 zdraví škodlivých látek. Lze jmenovat dehet, oxid uhelnatý. V e-cigaretě nenajdete tabák, takže nic špatného nevdechujete. Klíčovou složkou je e-liquid, látka s obsahem nikotinu, glycerolu a aromatické složky. Existují i e-liquidy bez nikotinu. Moderní styl kouření nehoří totožně jako klasická varianta, ale vytváří jen páru. Nezapáchá a neobtěžuje okolí. Kuřák může zvolit libovolnou náplň do elektrické cigarety. Není možné pochybovat o tom, že je e-kouření plnohodnotnou náhradou a méně škodlivou možností. Pakliže chcete s tímto odporným zlozvykem přestat a už se k němu nevrátit, máte před sebou jedinečný prostředek při odvykání. Skoncujte s kouřením jednou pro vždy. Zlepšíte své zdraví a ušetříte hromadu finančních prostředků. Podívejte se na webové stránky e-cigarety.cz a vyberte si ideální variantu. Počítejte s širokým výběrem, kvalitními produkty a expresním dodáním.

kouření
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hanka Rezková
Spíš než jako reklama, je to pomoc při rozhodování zda vyzkoušet či ne. Já osobně jsem do toho šla a pořídila si prý osvědčenou e-cigaretu eGo One v2 http://www.gallagher.cz/elektronicke-cigarety/elektronicke-cigarety-joyetech/joyetech-ego-one-v2-xl/
Věra Ježková
Reklama na cigarety, aby člověk přestal kouřit? Tak to jsem zvládla ze dne na den v době, kdy elektronické cigarety ještě nebyly na světě.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...