Jógou proti proudu času
Foto: archiv autorky

Jógou proti proudu času

30. 11. 2017

S přibývajícím věkem se cítím stále lépe. Že to zní jako klišé? Možná, ale je to tak.

Ještě před důchodovým věkem jsem začala vést kurzy jógy a nyní se tomuto mému koníčku mohu konečně více věnovat. Třikrát týdně se scházíme v tělocvičně a k mé velké radosti je zájemců o jógu čím dál tím více. Týdně se tak setkám s šedesáti až devadesáti lidmi. Ještě větší radost však mám z jejich "proměny". Z ustaraných a mnohdy smutných lidí se postupem času stávají rozzářené a veselé bytosti, které nejen, že se cítí lépe fyzicky, ale hlavně pookřeje jejich duše.

Organizuji a vedu víkendová cvičení a letos jsme byli poprvé s jógou i u moře. Pro mnohé, kteří po ztrátě svého životního druha zůstali sami, je to skvělá příležitost, jak nesedět se svým zármutkem doma a dále naplno žít. Vznikají tak nová přátelství a nezapomenutelné zážitky.

V těchto dnech připravuji vánoční večírek - v pořadí již třetí. Už od října se na něj mnozí těší a pro mne je tou největší odměnou jejich radost. Myslím, že právě radost a štěstí druhých je pro mne tím nejlepším elixírem života.

Inka Ratajová, 61 let 

 

SOUTĚŽ AKČNÍ SENIOR - Znáte ve svém okolí ženu či muže v seniorském věku, kteří jsou něčím výjimeční? Kteří například mají za sebou nějaký mimořádný sportovní výkon, řídí ve vysokém věku firmu, pracují pro charitu, malují obrazy, hrají divadlo, vystudovali vysokou školu apod.? Představte tyto akční seniory našim čtenářům - napište o těchto lidech příběh nebo s nimi udělejte rozhovor a vyhrajte některou z cen! Více informací o soutěži najdete na tomto místě.

 

Můj příběh Soutěž - Akční senioři
Hodnocení:
(5 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.