Já a pes
Foto: autorka a partner

Já a pes

24. 12. 2017

Nadpis je zavádějící, já psa nemám. Aspoň ne živého. Živého má moje dcera, a už hodně starého. Přišla k němu takovým zajímavým způsobem. Tak před patnácti lety jela v tramvaji a jedna paní vezla "na injekci" štěně, protože bylo hluché. Slovo dalo slovo, paní ušetřila za injekci a má dcera vystoupila z tramvaje s hluchým psem. Když se jí narodil syn Matěj, stala se z těch dvou nerozlučná dvojka.

 cimg5548.jpg  p7050488.jpg

Proto Matýsek miluje všechny psy a taky má spoustu psů plyšových, s kterými spí. I já koupila nedávno Matějovi jednoho velkého měkkoučkého psa. Ale nepotáhnu mu ho do Prahy, je to pes maxipes, co měří asi jako moje půlka.

img-2605-2.jpg

Tím, prosím myslím, půlku těla na výšku...i když i ta jiná půlka by mírou psovi odpovídala. Nechám psa u nás, až zas vnouček přijede, tak mu ho půjčím. Já si ho totiž přisvojila. Já vím, jsem infantilní. Od léta spím s různými plyšovými potvůrkami. To bylo tak. Byl tu plný pytel plyšáků a v létě Matěj přebral, s čím bude spát, a zbytek nechal, prý pro mne. Tak jsem různá kuřátka a medvíďátka nastavěla k sobě do postele a Matěj byl nadšený, že taky spím s plyšáčky. Ti v posteli zůstali a teď k nim přibyl i maxipes. Zatím nemá jméno. Říkáme mu avatar. My máme s miláčkem oddělené ložnice a máme to spolu domluvené tak, že když je jednomu smutno, zajde za tím druhým.  A miláček začal říkat, že za mnou chodit nemusí, že je převtělený do toho psa, že to je takový jeho avatar. Tak spím s avatarem a mám si myslet, že spím s ním :-)  Ale já jsem všemi mastmi mazaná, a tak jsem vzala psa a přivedla ho k miláčkovi, že potřebuje školení, jak mne má pohladit. A pan lektor se učně ujal a už jsme byli na několika lekcích. Chodím po obědě spát a vždy zdůrazňuji, že máme s avatarem svou důvěrnou chvilku, ať nás nikdo neruší. Miláček na hru přistoupil a dnes naši chvilku zdokumentoval. Tak mne vidíte, jak si po obědě užívám s miláčkem!

spici-1.jpg

 

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%