Já a pes
Foto: autorka a partner

Já a pes

24. 12. 2017

Nadpis je zavádějící, já psa nemám. Aspoň ne živého. Živého má moje dcera, a už hodně starého. Přišla k němu takovým zajímavým způsobem. Tak před patnácti lety jela v tramvaji a jedna paní vezla "na injekci" štěně, protože bylo hluché. Slovo dalo slovo, paní ušetřila za injekci a má dcera vystoupila z tramvaje s hluchým psem. Když se jí narodil syn Matěj, stala se z těch dvou nerozlučná dvojka.

 cimg5548.jpg  p7050488.jpg

Proto Matýsek miluje všechny psy a taky má spoustu psů plyšových, s kterými spí. I já koupila nedávno Matějovi jednoho velkého měkkoučkého psa. Ale nepotáhnu mu ho do Prahy, je to pes maxipes, co měří asi jako moje půlka.

img-2605-2.jpg

Tím, prosím myslím, půlku těla na výšku...i když i ta jiná půlka by mírou psovi odpovídala. Nechám psa u nás, až zas vnouček přijede, tak mu ho půjčím. Já si ho totiž přisvojila. Já vím, jsem infantilní. Od léta spím s různými plyšovými potvůrkami. To bylo tak. Byl tu plný pytel plyšáků a v létě Matěj přebral, s čím bude spát, a zbytek nechal, prý pro mne. Tak jsem různá kuřátka a medvíďátka nastavěla k sobě do postele a Matěj byl nadšený, že taky spím s plyšáčky. Ti v posteli zůstali a teď k nim přibyl i maxipes. Zatím nemá jméno. Říkáme mu avatar. My máme s miláčkem oddělené ložnice a máme to spolu domluvené tak, že když je jednomu smutno, zajde za tím druhým.  A miláček začal říkat, že za mnou chodit nemusí, že je převtělený do toho psa, že to je takový jeho avatar. Tak spím s avatarem a mám si myslet, že spím s ním :-)  Ale já jsem všemi mastmi mazaná, a tak jsem vzala psa a přivedla ho k miláčkovi, že potřebuje školení, jak mne má pohladit. A pan lektor se učně ujal a už jsme byli na několika lekcích. Chodím po obědě spát a vždy zdůrazňuji, že máme s avatarem svou důvěrnou chvilku, ať nás nikdo neruší. Miláček na hru přistoupil a dnes naši chvilku zdokumentoval. Tak mne vidíte, jak si po obědě užívám s miláčkem!

spici-1.jpg

 

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Elena Valeriánová
Helenko, lepší je živý chlap než deset plyšáků. Věř mi, je to tak!
Dana Puchalská
Je to bez debaty pes a basta. A krásnej. My máme v ložnici malého medvěda z Vídně. Říkám mu Wolfi po Mozartovi. Dřív jsem já i manžel měli jezevčíky. Větší profesory na lumpárny jsem nezažila. Ale protože má manžel po transplantaci velmi nízkou až žádnou imunitu nesmíme doma mít žádné zvíře. Tak máme sbirku pejsků z keramiky,porcelánu a bronzu. Je mi to líto,ale je to tak. S tím prostě už nic nenadělám. Zdraví je důležitější .
Lidmila Nejedlá
Hele, Helenko, koukej dát plyšáka Matějovi a tul se k příteli. Není nad lidské teplo.
Zuzana Pivcová
Pro toto mám, Helenko, pochopení a znám takových "dospělých dětí" víc!! Díky.
Eva Mužíková
Milé přiznání, přeji hezké sny ve společnosti mazlíčků a avatara.
Jitka Hašková
Na fotce je pes, má dlouhé psí uši, takové medvěd nemá. bezva Helenka!!
Libor Farský
Jenže mně se zdá, že na obrázku není pes, ale medvěd. A těch mám zase já celou sbírku, včetně dvojčete tohoto Tvého. Brum.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.