Portugalská Sintra
Foto: autorka

Portugalská Sintra

18. 1. 2018

Asi 20 km severozápadě od Lisabonu leží město Sintra. Z hlavního města Portugalska sem můžete dojet příměstskou železnicí, autobusem, nebo se vydat vlastním vozem.

Z 11. století je dotován popis tohoto zajímavého místo od geografa Al-Bacrí. Tehdy se zde nacházelo mnoho staveb islámské architektury, které však byly později zbořeny. Protože se město nachází blízko Lisabonu a dále pak díky výborným klimatickým podmínkám a nedalekému Atlantickému oceánu se stalo letním sídlem královské rodiny. Dnes zde prince ani princeznu nepotkáte, zato zde najdete maurský hrad, mnoho paláců, zahrad a parků vybudovaných v různých slohových obdobích. Proto se toto místo nazývá pohádkové město. I s přilehlou oblastí je Sintra zapsána na Seznamu světového dědictví UNESCO.

V letním období je město doslova zaplaveno turisty. V úzkých uličkách to jenom vře, ve vedru jsou obsazena všechna stinná místa, a při stoupání se najednou ocitnete nad střechami starých i novějších domů. Když se pořádně nadechnete, možná ucítíte nedaleký oceán.

Ze Sintry je to co by kamenem dohodil na nejzápadnější bod pevninské Evropy, na Cabo da Roca. Při pohledu na nekonečnou vodní hladinu Atlantiku by se chtělo nastoupit na loď, nechat se unášet vlnami a mořskými proudy daleko od hlučících davů. Jenže i zde budete o turisty doslova zakopávat, ale určitě si každý najde koutek, kde se může zasnít.

 

cestování
Hodnocení:
(5 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.