Chalupaření a chataření – český trend poslední doby!
Ilustrační foto: pixabay.com

Chalupaření a chataření – český trend poslední doby!

25. 1. 2018

Víkendové výlety na chaty a chalupy jsou tradiční českou aktivitou již dlouhá léta. Čísla hovoří jasně - 1/3 obyvatel České republiky vlastní chatu či chalupu a tak o tom, že je chalupaření a chataření jakýmsi českým fenoménem, není pochyb. 

Jak to bylo kdysi?

Dříve mládež jezdila do chatových osad s chutí, čas zde trávila v rodinném kruhu, nechyběla nejrůznější hřiště a další sportovní vyžití, které zajistilo zábavný program na celý víkend. Dnes je to však u mladší generace poněkud jinak. Pro dnešní teenagery a náctileté je víkend strávený na chatě s rodiči a dalšími příbuznými doslova nepředstavitelnou pohromou. Naopak pro mladé páry a rodiny s dětmi jsou víkendy strávené mimo město v blízkosti přírody opět velmi atraktivní zálibou. Důkazem je také fakt, že po Švédsku, které drží světové prvenství již několik desetiletí, jsme hned na druhém místě. A tento trend neustává. Žijeme v uspěchané době plné stresu a zátěže, proto čím dál více z nás hledá možnosti, jak na chvíli uniknout ze světa každodenních pracovních či osobních povinností. Starší generace vlastnící chaty a chalupy dokonce často po odchodu do důchodu tyto rekreační objekty nadobro osídlí a městské bydlení uvolní mladším potomkům.

Tradiční styl s příchutí moderny

Doba se mění a s ní i nároky na vybavení a komfort samotného rekreačního bydlení. Čím dál častější jsou v okolí viděny nové roubenky, sruby a další moderní rekreační objekty, které svým vybavením uspokojí kdejakého náročného milovníka pětihvězdičkových hotelů. Interiér svými vymoženostmi mnohdy připomíná moderní dům, zvolený styl se však pyšní osobitým a vytříbeným designem ve venkovském stylu. Stejně tak exteriér, na první pohled vytváří s okolím harmonický celek a působí, jakoby byl součástí chatové oblasti odjakživa. Nároky se mění, styl a půvab venkovského stylu však stále zůstává. 

Útočiště nejen pro vás

A co vy? Stále postrádáte chatu či chalupu, kde byste s chutí trávili víkendy či dovolené? Nezoufejte, možností, jak najít to pravé nejen víkendové útočiště, je celá řada. Na realitních serverech naleznete chaty na prodej či k pronájmu, je jen na vás, kterou variantu zvolíte. A pokud se obáváte koupě, zpozorněte. Vlastnictví chaty či chalupy se totiž může stát mimo jiné dalším velmi příjemným zdrojem příjmu. Díky rostoucí poptávce po poznání tuzemských zákoutí a krajů lze dnes chatu pronajmoutopravdu snadno. Cena, kterou můžete za pronájem požadovat, závisí na mnoha aspektech – lokalitě a samotné atraktivitě okolí, ročním období, velikosti pronajímaného objektu, jeho vybavení a dalších faktorech. Pokud si s pronájmem nebudete vědět rady, můžete se obrátit na odborníky z realitní kanceláře, kteří vám jistě ochotně poradí a s pronájmem objektu pomohou.

Tak, nebojte se zainvestovat do vlastní chaty či chalupy, sezona je již za dveřmi!

chaty a chalupy
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.