Jak mě oslovila vážná hudba
ilustrační foto: pixabay.com

Jak mě oslovila vážná hudba

8. 2. 2018

Ve svém životě jsem dříve jako mladá dívka vážnou hudbu moc neposlouchala. Když jsem se seznámila se svým budoucím mužem, který vážnou hudbu miloval, tak jsem se s ní začínala seznamovat. Chodili jsme na koncerty a já byla okouzlená. Milovala jsem menší tělesa, jako například klavír a housle. Hudba mě vždy naplňovala smutkem a nádhernými pocity. Sama jsem začínala vyhledávat koncerty a prožívat úchvatné pocity krásy, lásky, smutku, štěstí a klidu v duši. Neměla jsem jednoduchý život (ten mi znepříjemňovala  lupenka), ale můj manžel mě vždy podržel a já si ho hodně vážím. Za to, že mě přivedl k vážné hudbě a já ji začala milovat, vděčím jen jemu.

Dnes se těším z oper, které mě také nadchly a které jsou mojí láskou a nezapomenutelným zážitkem. Přeji každému, aby poznal sílu vážné a krásné hudby plné vášně, napětí a pocitu štěstí. Taková skladba " Vltava"  Vás pohltí a vidíte před sebou bublající a proudící řeku, jak nabírá sílu, a máte pocit, že když zavřete oči, vidíte ji v celé své kráse. Je mnoho skladeb, které miluji a není třeba je tady rozebírat a chce to jim dát šanci se s nimi seznámit.

Novodobá vážná hudba mě moc neoslovila, budu asi dost konzervativní, ale zatím jsem k ní nenašla  správný přístup. Je na mě moc chaotická a někdy mám pocit, že i pro mě neposlouchatelná. Byla jsem na koncertě ruského dirigenta novodobé vážné hudby, ale byl to pro mě šok. Nikdo v sále jsme nepochopili, že už to, co začali hrát, je koncert, ale mysleli jsme, že teprve ladí nástroje. On byl znechucen obecenstvem a my jeho hudbou. Možná, že novodobým skladatelům vážné hudby nerozumím a nebo nechápu, ale snad budou v budoucnu také rozdávat radost  a dobrý pocit z hudby. Moc bych jim to přála.

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.