Havelka a Melody Makers
zahájili deváté Vyšehraní

Havelka a Melody Makers
zahájili deváté Vyšehraní

10. 9. 2012

Devátý ročník Vyšehraní zahájil před zaplněnou letní scénou pražského Vyšehradu koncert Ondřeje Havelky a jeho kapely Melody Makers. Festival divadla a hudby s podtitulem Bylo – nebylo bude probíhat do 23. září.

V rámci přehlídky se například 15. září koná výstava kříženců a psů bez průkazu původu Vyšehradský voříšek, jejíž výtěžek bude věnován občanskému sdružení Toulavé tlapky. „Diváci k nám chodí kvůli pohodě, poklidné atmosféře a nevadí jim, že na tuto krásnou scénu musí ujít kus cesty,“ uvedla pro ČTK ředitelka a dramaturgyně přehlídky Martina Dimmerová.

Na Vyšehraní se opět vedle sebe setkají zdánlivě neslučitelné žánry v podání interpretů, kteří spolu běžně nevystupují. Zahrají zde například Ida Kelarová, skupina Keks, Wabi Daněk, Miloš Dvořáček, Hromosvod, Ginerva, Jitka Vrbová, Standa Chmelík, Miroslav Paleček, Vladimír Mišík, Hašlerka, Petr Skoumal, Šimon Kotek, Svatopluk Karásek, Petr Lutka, Tomáš Berka, Olin Nejezchleba a kapely Trio de Janeiro, Asonance, Hop Trop, The Boband a Hudbanda.

Z divadelních souborů se představí kolektiv Nakafráno Turnov s inscenací Božský řízek a soubor Ty-já-tr s představením Fimfárum. Další informace o festivalu naleznou zájemci na adrese www.vysehrani.cz.

divadlo festival hudba Praha
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.