3 tipy na destinace a ubytování v Řecku, kde zažijete nejkrásnější dovolenou
Kréta, nejrozmanitější a nejhornatější řecký ostrov

3 tipy na destinace a ubytování v Řecku, kde zažijete nejkrásnější dovolenou

19. 3. 2018

Chcete vyrazit na odpočinkovou dovolenou u moře, ale bojíte se, že vyberete špatně? Máme pro vás tipy na zájezdy pro starší cestovatele, kteří hledají hlavně klid a pohodlí. Poradíme vám kvalitní cestovní kancelář, způsob dopravy, nejkrásnější letoviska i konkrétní ubytování vhodné pro odpočinek.

Nejpohodlnější způsob dopravy

Pro spoustu starších cestovatelů je důležité, aby samotná doba přesunu netrvala příliš dlouho. Zapomeňte proto letos na autobusové zájezdy a pořiďte si zájezd letecký. Do Řecka se tak dostanete za pár hodin. Ani cesta na letiště nebude problém – například cestovní kanceláře Viamare a VTT nabízí možnost parkování na letišti zdarma nebo svozu z 88 míst z celé České republiky, a to zdarma. S objednáním dovolené si ale pospěšte, nabídka platí jen do konce března. 

Nejkrásnější letoviska a klidná ubytování

Dále pro vás máme tipy na tři letoviska a 3 konkrétní ubytování, které jsou vhodné pro starší cestovatele, kteří hledají klid a pohodlí.

 

Ostrov Zakynthos: želvy, květiny a spousta klidu

i60.cz_Zakynthos_1.jpg

Chcete zažít na vlastní kůži ostrov přezdívaný květina východu? Zakynthos je známý svou zelení, která pokrývá téměř celý ostrov. Spolu se skalnatými stráněmi a divoce rostoucími květinami vytváří nezapomenutelné scenérie. Stejně tak na vás čeká azurově modré čisté moře a nádherné pláže se stromy, které poskytují příjemný stín. Na ostrově můžete také potkat vzácné karety obecné, které se pohybují v zátokách Laganas a Gerakas.

Tip na ubytování na Zakynthosu

i60.cz_Zakynthos_2.jpg 

 

Co byste řekli na příjemnou vilku se stříškou typickou pro ostrov Zakynthos? Studia Dakis leží na vršku nad malým přístavem v Limni Keri, což je jedno z nejznámějších letovisek na ostrově. K pobřežní promenádě a pláži se dostanete krátkou procházkou přes olivový háj. Studia mají příjemné zastíněné balkony s výhledem na moře a na zeleň, kuchyňský kout, klimatizaci i internet. Před domem můžete posedět u příjemného posezení u velkého stolu mezi květinami a bylinkami.

TIP: Využijte akční ceny zájezdů pro seniory 55+! Slevu 30 % dostanou nejen osoby starší 55 let, ale také ostatní, kteří cestují s ní.

 

Městečko Parga: romantické centrum a kouzelné zátoky

i60.cz_Parga_1.jpg

Starobylé městečko s okouzlujícím výhledem na benátský hrad a překrásnou pláží. Taková je Parga! Leží na břehu Jónského moře v oblasti Epirus mezi kopcovitým terénem s olivovníky, cypřiši a borovicemi. Na nábřeží Pargy můžete ochutnat spoustu místních specialit v půvabných tavernách, zatímco v labyrintu úzkých uliček v centru se můžete toulat po obchodech. V okolí městečka jsou nádherné pláže – můžete si vybrat mezi krásnou městskou pláží nebo menšími oblázkovými zátokami s průsvitně čistou vodou.

 

Tip na ubytování v Parze

i60.cz_Parga_2.jpeg

 

Vilky Olive Tree – to je sedm malých domků, které jsou obklopené bujnou zelení a květinami. Na krásnou oblázkovou pláž se dostanete za chvilku pohodlnou chůzí, stejně tak můžete dojít až do centra Pargy, kde najdete spoustu obchůdků a taveren. Studia mají zastíněné balkony s výhledy do zeleně a k bazénu. Klid tohoto místa si zamilujete!

 

Kréta: nádherné výhledy a kouzelné pláže

i60.cz_Kréta_1.jpg

Kréta je držitelem mnoha nej – jedná se o nejrozmanitější, největší i nejhornatější řecký ostrov. Zatímco sever Kréty je rušný a plný turistů, jih je opravdovým rájem pro dovolenou, letoviska jsou klidná a plná pohody. Doporučujeme pobyt ve staré rybářské vesnici Plakias, která je proslavená svým prosluněným počasím, horskými scenériemi a překrásnými plážemi, z nichž spousta z nich má pozvolný vstup do vody a stromy poskytující příjemný stín.

 

Tip na ubytování na Krétě

i60.cz_Kréta_2.jpg

Jen pár desítek metrů od pláže a kousek od městečka Plakias najdete menší ubytování Lena. Vilka má výbornou polohu, díky které máte klid a soukromí, přitom jste nedaleko centra i pláže. Pokud chcete dovolenou se stravou, můžete zvolit polopenzi nebo snídani v blízkosti hotelu Alianthos Beach, která je vyhlášená skvělou kuchyní.

cestování Řecko
Hodnocení:
(5 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

14%