3 tipy na destinace a ubytování v Řecku, kde zažijete nejkrásnější dovolenou
Kréta, nejrozmanitější a nejhornatější řecký ostrov

3 tipy na destinace a ubytování v Řecku, kde zažijete nejkrásnější dovolenou

19. 3. 2018

Chcete vyrazit na odpočinkovou dovolenou u moře, ale bojíte se, že vyberete špatně? Máme pro vás tipy na zájezdy pro starší cestovatele, kteří hledají hlavně klid a pohodlí. Poradíme vám kvalitní cestovní kancelář, způsob dopravy, nejkrásnější letoviska i konkrétní ubytování vhodné pro odpočinek.

Nejpohodlnější způsob dopravy

Pro spoustu starších cestovatelů je důležité, aby samotná doba přesunu netrvala příliš dlouho. Zapomeňte proto letos na autobusové zájezdy a pořiďte si zájezd letecký. Do Řecka se tak dostanete za pár hodin. Ani cesta na letiště nebude problém – například cestovní kanceláře Viamare a VTT nabízí možnost parkování na letišti zdarma nebo svozu z 88 míst z celé České republiky, a to zdarma. S objednáním dovolené si ale pospěšte, nabídka platí jen do konce března. 

Nejkrásnější letoviska a klidná ubytování

Dále pro vás máme tipy na tři letoviska a 3 konkrétní ubytování, které jsou vhodné pro starší cestovatele, kteří hledají klid a pohodlí.

 

Ostrov Zakynthos: želvy, květiny a spousta klidu

i60.cz_Zakynthos_1.jpg

Chcete zažít na vlastní kůži ostrov přezdívaný květina východu? Zakynthos je známý svou zelení, která pokrývá téměř celý ostrov. Spolu se skalnatými stráněmi a divoce rostoucími květinami vytváří nezapomenutelné scenérie. Stejně tak na vás čeká azurově modré čisté moře a nádherné pláže se stromy, které poskytují příjemný stín. Na ostrově můžete také potkat vzácné karety obecné, které se pohybují v zátokách Laganas a Gerakas.

Tip na ubytování na Zakynthosu

i60.cz_Zakynthos_2.jpg 

 

Co byste řekli na příjemnou vilku se stříškou typickou pro ostrov Zakynthos? Studia Dakis leží na vršku nad malým přístavem v Limni Keri, což je jedno z nejznámějších letovisek na ostrově. K pobřežní promenádě a pláži se dostanete krátkou procházkou přes olivový háj. Studia mají příjemné zastíněné balkony s výhledem na moře a na zeleň, kuchyňský kout, klimatizaci i internet. Před domem můžete posedět u příjemného posezení u velkého stolu mezi květinami a bylinkami.

TIP: Využijte akční ceny zájezdů pro seniory 55+! Slevu 30 % dostanou nejen osoby starší 55 let, ale také ostatní, kteří cestují s ní.

 

Městečko Parga: romantické centrum a kouzelné zátoky

i60.cz_Parga_1.jpg

Starobylé městečko s okouzlujícím výhledem na benátský hrad a překrásnou pláží. Taková je Parga! Leží na břehu Jónského moře v oblasti Epirus mezi kopcovitým terénem s olivovníky, cypřiši a borovicemi. Na nábřeží Pargy můžete ochutnat spoustu místních specialit v půvabných tavernách, zatímco v labyrintu úzkých uliček v centru se můžete toulat po obchodech. V okolí městečka jsou nádherné pláže – můžete si vybrat mezi krásnou městskou pláží nebo menšími oblázkovými zátokami s průsvitně čistou vodou.

 

Tip na ubytování v Parze

i60.cz_Parga_2.jpeg

 

Vilky Olive Tree – to je sedm malých domků, které jsou obklopené bujnou zelení a květinami. Na krásnou oblázkovou pláž se dostanete za chvilku pohodlnou chůzí, stejně tak můžete dojít až do centra Pargy, kde najdete spoustu obchůdků a taveren. Studia mají zastíněné balkony s výhledy do zeleně a k bazénu. Klid tohoto místa si zamilujete!

 

Kréta: nádherné výhledy a kouzelné pláže

i60.cz_Kréta_1.jpg

Kréta je držitelem mnoha nej – jedná se o nejrozmanitější, největší i nejhornatější řecký ostrov. Zatímco sever Kréty je rušný a plný turistů, jih je opravdovým rájem pro dovolenou, letoviska jsou klidná a plná pohody. Doporučujeme pobyt ve staré rybářské vesnici Plakias, která je proslavená svým prosluněným počasím, horskými scenériemi a překrásnými plážemi, z nichž spousta z nich má pozvolný vstup do vody a stromy poskytující příjemný stín.

 

Tip na ubytování na Krétě

i60.cz_Kréta_2.jpg

Jen pár desítek metrů od pláže a kousek od městečka Plakias najdete menší ubytování Lena. Vilka má výbornou polohu, díky které máte klid a soukromí, přitom jste nedaleko centra i pláže. Pokud chcete dovolenou se stravou, můžete zvolit polopenzi nebo snídani v blízkosti hotelu Alianthos Beach, která je vyhlášená skvělou kuchyní.

cestování Řecko
Hodnocení:
(5 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Steinova
Dobrý den. Přemýšlím, že pojedu do Řecka https://sbalaval.cz/recko/200000236-tousis.html a chci se zeptat, jestli máte zkušenosti s touto destinací. Budu ráda za veškeré rady!
Dagmar Pravečková
... a já se chci letos po dvaceti letech znovu podívat na KORFU. Tentokrát na západní pobřeží tohoto krásného ostrova.
Alena Tollarová
Na Zakynthosu jsem byla dvakrát a klidně bych jela znovu. Moc se mi tam líbilo. Však jsem o něm také napsala Tip na dovolenou - Ostrov Zakynthos a pak ještě Zakynthos a želvy. Mám tam i fotky, které by mohly pomoci při rozhodování. Ale já říkám ANO.
Zuzana Pivcová
S CK VTT (Venus Trade and Tours) jsem byla na zájezdu několikrát. Kréta byla mou první řeckou destinací. Líbila se mi natolik, že pak jsem si vybrala ostrovů ještě několik. Úsměvné ale je, že jsem, jak jsem to nazvala, zůstala jen v Egejském moři. Takže Zakynthos, Lefkadu nebo Korfu a další neznám.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%