Chcete poslat vnouče k moři? Zkuste to s VZP
Perlová pláž v Černé Hoře je jednou z lokalit, které letos přivítají léčebně-ozdravné pobyty VZP

Chcete poslat vnouče k moři? Zkuste to s VZP

19. 3. 2018

Prarodiče o tom mívají často stejný nebo i lepší přehled než rodiče – školák, kterého mají doma, je během roku opakovaně nastydlý, má problémy s dýcháním, vyrážkami či alergiemi. Když nemůže do školy, nastupují do služby babičky a dědové, kteří maroda hlídají. Podle lékařů je přitom možné podobné zdravotní problémy omezit – stačí poslat dítě na léčebně-ozdravný pobyt k moři. VZP se tam letos chystá vypravit tři tisíce dětí. Třítýdenní pobyt lze pořídit už za 3 400 korun. A pořád ještě jsou volná místa!

Letos vůbec poprvé se navíc léčebně-ozdravných pobytů s VZP mohou zúčastnit i děti, které ještě nejsou jejími klienty. A rovněž poprvé se počítá i s účastí nemocných s celiakií.  

„Celkem v létě plánujeme vypravit k Černému a Jaderskému moři tři tisíce dětí od šesti do nedovršených 16 let. To je skoro dvakrát více než loni,“ upozornila náměstkyně ředitele VZP Petra Pevná. Třítýdenní turnusy začínají v červnu a končí v září.  

Tři týdny jsou podle odborníků naprosto nezbytné k tomu, aby se příznivé vlivy pobytu u moře mohly u nemocných dětí projevit. Žádná jiná pojišťovna přitom tak dlouhé pobyty nezajišťuje. U kožních onemocnění pacient ze tří týdnů u moře čerpá až tři čtvrtě roku, kdy se omezují další léčebné procedury – snižuje se množství léků i lokálních mastí,“ vysvětluje primář dětského oddělení v Chrudimi MUDr. David Kasal. Totéž podle něj platí u nemocných s dýchacími problémy. „U astmatiků ubývá užívaných kortikoidů i počtu atak. Děti jsou odolnější vůči respiračním onemocněním. Je prokázáno zlepšení plicních funkcí,“ připomněl.

 hřiště.jpg

 

Děti mají u moře, kam odletí letadlem, zajištěný kompletní servis, jídlo, kulturní i sportovní program, nepřetržitý dohled a lékařskou péči… Za pětadvacet let už VZP takto k moři vyvezla bezmála 100 tisíc dětí. Rodiče zaplatí jen třetinu ceny pobytu. Ta se liší podle termínu. Nejnižší spoluúčast je 3 400 korun a týká se posledního turnusu v Bulharsku.

 tab1.png

 

Pobyty v Černé Hoře vyjdou o něco dráž, ale i tady se rodiče vejdou v nejlevnějším turnusu do čtyř tisíc korun.

tab2.png

 Léčebně-ozdravné pobyty jsou určeny pro děti registrované u VZP, ale na turnusy, které začínají v červenci a později, se mohou přihlásit i ty, které jsou nyní u jiných pojišťoven. Stačí, když je rodiče do 31. března zaregistrují u VZP a zároveň podají přihlášku na Mořského koníka, k níž po 1. červenci doplní souhlasné stanovisko lékaře. Zájemce musí splňovat indikační kritéria, která najde spolu s dalšími informacemi na internetových stránkách VZP. Tam se může i podívat, které turnusy jsou ještě volné. Poradit se je samozřejmě možné i na kterékoliv pobočce VZP.

vnoučata
Hodnocení:
(5 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.