Chcete se v létě podívat k moři? Poradíme vám, jak za dovolenou ušetřit
Ilustrační foto: Cestolino

Chcete se v létě podívat k moři? Poradíme vám, jak za dovolenou ušetřit

22. 3. 2018

Nebaví vás měnit plány kvůli stále chladnému počasí? Raději byste už viděli sluníčko a příjemné teploty kolem 25 °C? Pak je na čase naladit se na dovolenkovou vlnu a začít plánovat zájezd k moři. Rozhodně ale nemusíte vyrážet v období největších veder, nejen na jihu Evropy je krásně i mimo hlavní sezónu.

Začátek jara je tím pravým obdobím, kdy je vhodné začít střádat plány na dovolenou. Jen tak můžete výrazně ušetřit a v klidu si rozmyslet, kam letos vyrazíte a s kým se vydáte poznávat svět.

Dovolená v červnu vám ušetří i několik tisíc korun

Vydat se na dovolenou v období hlavní sezóny nemusí být to pravé ořechové. Nejenže všude jsou davy turistů, ale navíc zájezdy v červenci a v srpnu vyjdou mnohdy pořádně draho. Pokud naopak zvolíte dovolenou mimo sezónu v období jara nebo podzimu, pak si užijete jak poklidných pár dní odpočinku, tak i příjemných teplot. A k tomu navíc i ušetříte.

Především pak dovolená v Řecku letos opět podraží, a to kvůli rostoucímu zájmu turistů. Jestliže si ale vyberete zájezd na květen až červen, nebo naopak na září, ušetříte i několik tisíc korun.

Obavy z chladného moře a z nízkých teplot mít rozhodně nemusíte, zvolíte-li si vhodnou destinaci, dočkáte se nejen v Řecku sluníčka a 28 až 30 °C. Ideální počasí jak na koupání a opalování, tak i na poznávání okolních krás a místní historie.

Jeďte k moři s až 20% seniorskou slevou

Dovolenou za super cenu nemusíte mít ale jen díky tomu, že se k moři vydáte mimo hlavní sezónu. Výrazně ušetřit můžete i díky speciálním nabídkám pro seniory. Dnes už totiž nejedna cestovní kancelář nabízí dotované zájezdy pro seniory 55+.

V rámci seniorské akce lze získat na letní dovolenou až 20% slevu, a to se vyplatí. Ušetřené peníze pak můžete využít například na večerní posezení na pláži u dobrého jídla a pití, na nákup suvenýrů pro své blízké a rodinu nebo na další odpočinkový zájezd, a to třeba i zimní.

Najděte si sami tu nejnižší cenu zájezdu

V neposlední řadě vám dovolenou výrazně zlevní hledání. Nebojte, nemusíte hledat jehlu v kupce sena. Stačí jen nekývnout na první nabídku, která se vám namane. Nejdříve si ujasněte, kam se letos chcete vydat, kolik za dovolenou chcete zaplatit a co od ní očekáváte. Rádi byste vyrazili za odpočinkem letecky, nebo autobusem? Chcete si užít všeho dosyta s all inclusive, nebo vám stačí polopenze?

Na základě vašich odpovědí si pak porovnejte aktuální nabídky zájezdů a vyberte si ten pro vás nejvýhodnější. Využít k tomu můžete cestovní portál cestolino.cz, díky kterému ušetříte nejen peníze, ale i čas.

Obcházení několika cestovních kanceláří a prohlížení tištěných katalogů je dnes už zastaralé, a tak k výběru letošní dovolené raději využijte internet. Jen tak se podíváte, ať už do Řecka, oblíbeného Chorvatska nebo exotického Thajska, nejlevněji.

cestování
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%