Seniorská dovolená - kam nejraději?
ilustrační foto: pixabay.com

Seniorská dovolená - kam nejraději?

30. 4. 2018

Dovolená je pro mnohé nejhezčím obdobím roku. Senioři během ní chtějí udělat něco pro své zdraví. Řada jich dává přednost blízko položeným destinacím a dbá na zdravotní péči. Hlavní roli ale hraje blízkost přírody. 

Zdravotnický časopis "Senioren Ratgeber" v Norimberku provedl anketu s více než 500 dotazovanými ohledně dovolené a jejích priorit. Sedm z deseti dotázaných nad 60 let uvedlo, že pro ně jsou tím nejhezčím z dovolené zážitky z přírody. Více než polovina by chtěla během dovolené udělat i něco pro své zdraví. Právě tak důležitá je pro takřka polovinu dotázaných dosažitelnost lékařské péče v místě pobytu. Čtyři z deseti seniorů tráví dovolenou nejraději v blízkém okolí. Pro takřka třetinu nejsou přitažlivé destinace, v nichž by mohly nastat jazykové problémy nebo jejichž zvyky a obyčeje jsou příliš cizí.

A jak je to se starší generací v naší zemi? Dá se to porovnat s výsledky německé ankety? Pokud se rozhodnete někam cestovat, co pro vás hraje hlavní roli?

Ať už ale cestujeme kamkoliv, je důležité se dobře připravit. To se týká především některých speciálních očkování, nezbytných léků (u nichž je třeba dávat pozor na jejich užívání při eventuálním časovém posunu), informací o odlišném klimatu, případně i hygieně. I přes určitá opatření, která musíme brát v úvahu,  však asi není žádná destinace, která by se vyloženě nehodila pro věkovou kategorii seniorů. Nebo má někdo jiné zkušenosti? Kam byste se vy rozhodně nevydali a proč?

cestování
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.