Cestovky hlásí rekordní prodeje
Ilustrační foto: pixabay.com

Cestovky hlásí rekordní prodeje

27. 4. 2018

Zájem o dovolenou u moře, ale i poznávavací či exotické zájezdy je letos obrovský. Podle Asociace cestovních kanceláří České republiky jsou kapacity do půlky července vyprodané, k prodeji zbývá asi 40 procent z nabídky zahraničních zájezdů.

"Letošní rok by mohl být rekordní. Svědčí o tom předprodeje tzv. first minute, které u většiny cestovek byly letos nad očekávání dobré. A nepředpokládá se, že by u nějaké prázdninové destinace v meziročním srovnání klesl zájem,“ uvedl místopředseda asociace Jan Papež. Podle něho mezi hlavní důvody patří to, že čeští zákazníci se již zcela zařadili mezi stabilní náročnou evropskou klientelu.

Nejprodávanějšími leteckými destinacemi jsou Řecko (Rhodos, Kréta, Kos), Španělsko (Kanárské ostrovy, Baleárské ostrovy, Andalusie), Itálie (Sicílie,  Kalábrie, Ischia, Sardinie), Turecko, Egypt, Tunisko a Bulharsko. "Zájem o řecké ostrovy je letos mimořádný," potvrzuje marketingový ředitel Exim Tours Stanislav Zima s tím, že průměrná cena zájezdu do Řecka se meziročně nezměnila a zůstala na úrovni 17 235 korun.

Podle Asociace je skokanem roku v předprodejích Turecko, které těží zejména z vynikajícího poměru cena/výkon. Kromě Turecka roste ve stovkách procent zájem také o Tunisko. Už loni zaznamenal podobný nárůst Egypt a čísla si drží i letos.

Nejprodávanějšími destinacemi vlastní dopravou zůstrávají Chorvatsko, Itálie, Slovensko a Rakousko. Zájem je jak o zájezdy u moře, tak i o horskou turistiku a lázeňské pobyty.

"Cestování Čechů se přibližuje nabídce a zájmu západnímu trhu, kromě oblíbených evropských stálic přibývají mezi letními cíli i exotické destinace – SAE, Kapverdské ostrovy, Dominikánská republika, Maledivy, Mauricius, Thajsko nebo Čína," uvedl Jan Papež. 

Nadálle roste zájem o poznávací zájezdy. Kromě oblíbených eurovíkendů se zvyšuje zájem o individuální pobyty pro skupiny, a to nejčastěji do Skandinávie, na Island, ale také Ruska) nebo i plavby na zaoceánských lodích (Středozemní moře, Aljaška, Karibik).

 

 

 

cestování
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 12. týden

Znáte své tělo? Tento týden si dáme otázky z biologie a konkrétně se budou týkat lidského těla.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

23%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

15%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

19%

Ne, protože na to nemám peníze

14%