Tři
FOTO: autorka

Tři

3. 6. 2018

Koncem května jsme vyráželi na výlety po páté hodině ranní. Proč tak brzy? Chtěli jsme fotit ve „zlaté hodince“. Fotografové takto označují hodinu po východu a hodinu před západem slunce, kdy je světlo měkčí a teplejší.

Rybník na potoku Dlouhý u Frenštátu pod Radhoštěm – cíl našeho prvního výletu. K tomuto místu máme citový vztah a občas se tam vracíme. Dva roky jsme bydleli ve Frenštátě p.R. na podnikové ubytovně a k rybníku jsme to neměli daleko.

Přehrada Horní Bečva – místo, kam často jezdíme, hlavně v létě si zaplavat. Lehnout si na vodní hladinu při západu slunce a pozorovat okolní kopečky, tak to je paráda. Během našeho druhého ranního výletu jsme fotili převážně kytky a včelky.

Za cíl třetího výletu jsme zvolili zříceninu hradu Starý Jičín, který byl vystavěn počátkem 13. století jako strážní hrad Jantarové cesty. V současné době je hrad majetkem obce Starý Jičín, která zrekonstruovala strážní věž. Měli jsme představu, že ze Starojičínského kopce /496 m.n.m/ dohlédneme až na jesenický Praděd a beskydskou Lysou horu. Ale ranní opar byl překážkou.

Během našich výletů jsme obdivovali líbezný zpěv ptáků, třpyt ranní rosy, krásná zrcadlení na vodní hladině a líbeznost krajiny. Ve fotogalerii je ukázka, jak se mi podařilo zachytit krásu jarního rána.

Přeji všem krásný zbytek jara a fotografům dobré světlo.

 

cestování příroda
Hodnocení:
(5 b. / 19 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.