Tři
FOTO: autorka

Tři

3. 6. 2018

Koncem května jsme vyráželi na výlety po páté hodině ranní. Proč tak brzy? Chtěli jsme fotit ve „zlaté hodince“. Fotografové takto označují hodinu po východu a hodinu před západem slunce, kdy je světlo měkčí a teplejší.

Rybník na potoku Dlouhý u Frenštátu pod Radhoštěm – cíl našeho prvního výletu. K tomuto místu máme citový vztah a občas se tam vracíme. Dva roky jsme bydleli ve Frenštátě p.R. na podnikové ubytovně a k rybníku jsme to neměli daleko.

Přehrada Horní Bečva – místo, kam často jezdíme, hlavně v létě si zaplavat. Lehnout si na vodní hladinu při západu slunce a pozorovat okolní kopečky, tak to je paráda. Během našeho druhého ranního výletu jsme fotili převážně kytky a včelky.

Za cíl třetího výletu jsme zvolili zříceninu hradu Starý Jičín, který byl vystavěn počátkem 13. století jako strážní hrad Jantarové cesty. V současné době je hrad majetkem obce Starý Jičín, která zrekonstruovala strážní věž. Měli jsme představu, že ze Starojičínského kopce /496 m.n.m/ dohlédneme až na jesenický Praděd a beskydskou Lysou horu. Ale ranní opar byl překážkou.

Během našich výletů jsme obdivovali líbezný zpěv ptáků, třpyt ranní rosy, krásná zrcadlení na vodní hladině a líbeznost krajiny. Ve fotogalerii je ukázka, jak se mi podařilo zachytit krásu jarního rána.

Přeji všem krásný zbytek jara a fotografům dobré světlo.

 

cestování příroda
Hodnocení:
(5 b. / 19 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Ženatová
Aničko, moc děkuji za nádherné obrázky...
Alena Vávrová
Aničko, také jsem se moc ráda podívala!!♥
Anna Čípová
Přátelé, moc děkuji za vaše milé komentáře. Dík patří přírodě, velké kouzelnici, která má každý den jinou podobu. Eliško, tipuješ správně. Jen si dávej pozor, ať nepřejedeš odbočku na panelovou cestu, která snad není ani označená. Ještě jednou děkuji, díky vám mi krásně začíná dnešní den.
Alena Tollarová
Aničko, z fotek vyzařuje klid a pohoda. Pokochala jsem se ...
Eliška Murasová
Aničko, nádherné záběr, úplně se kochám. Je to, prosím, ten rybník směr Tichá?Zajedem na kole.Já bych měla obrovský problém vstát tak brzo.A i kdybych se překonala, můj muž by to nedal a sama bych nešla.Takže pro mně bude spíš zlatá hodinka večerní.Děkuji Ti za pěknou procházku.
Naděžda Špásová
Aničko, opravdu krásné. :-)
Libor Farský
Prima, tleskám.
Hana Rypáčková
Stálo to za to si přivstat. Moc hezké výletování...
Mirek Hahn
Velmi vydařené záběry !
Jitka Caklová
Aničko, dík za krásné pokoukání. Sice nefotím, ale krásná rána od východu slunce si užívám téměř každý den na zahradě. Dnes sice nebyl vidět, ale ráno bylo neméně krásné.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...