Těšíme se na vás!
Foto: autorka

Těšíme se na vás!

4. 9. 2018

Čas běží jako bláznivý, přichází podzim a s ním již čtvrtá zlínská "MÓDNÍ PŘEHLÍDKA nejen PRO 50+". I letos jsme si pro vás připravili nějaké to překvapení. Něco prozradím v tomto článku, zbytek máte možnost uvidět na vlastní oči!

V letošním roce se módní přehlídka přesouvá do prostor 14|15 BAŤOVA INSTITUTU, konkrétně do Krajské knihovny Františka Bartoše.
14|15 BAŤŮV INSTITUT byl otevřen v roce 2013 v areálu bývalé firmy Baťa (později SVIT). V objektu č. 14 sídlí Krajská galerie výtvarného umění a Muzeum jihovýchodní Moravy, v objektu č. 15 Krajská knihovna Františka Bartoše.

Dlouhodobým cílem vedení města i kraje je zpřístupnit část průmyslového areálu obyvatelům i návštěvníkům města. Výsledek stojí opravdu za to. Kromě výše uvedené instituce zde vznikly a vznikají obchody, restaurace, kavárny, lékařské ordinace, lofty. Byla sem přesunuta hlavní pošta, provoz zahájila nová autobusová linka. A proměny pokračují!

Na myšlenku přenést módní přehlídku právě sem mě přivedly dvě skutečnosti:
1. Seznámit čtenáře internetového portálu i60.cz s konkrétními změnami v této části města.
2. Sídlo obchodu "Red brick design shop", který s námi bude letos na módní přehlídce spolupracovat.

Red brick design shop vznikl v budově č. 15 koncem loňského roku a jeho majitelkou je paní Miroslava Szórádová. Obchod je zaměřen na designovou módu a doplňky několika značek.

Můžete našim čtenářům přiblížit nabízený sortiment?

Red brick je zaměřen na lokální designérskou tvorbu. V obchodě najdete širokou nabídku originálního oblečení pro dospělé i děti, kabelek, batohů, šperků i nejrůznějších doplňků tak, aby si na své přišlo co nejvíce zákazníků. Při výběrů designérů, se kterými spolupracuji, je pro mě důležité i to, aby bylo vše vyrobeno zodpovědně a s láskou, což ve velkých obchodech jen těžko naleznete.

Jaké značky zastupujete?

Aktuálně je v Red bricku zastoupeno více než 50 designérských značek, proto je nelze vyjmenovat všechny. Jsem moc ráda, že jsou hojně zastoupeny regionální značky ze Zlínska jako například Bioga, Sutu, Playbag a další, ale i designéři ze vzdálenějších koutů naší republiky. Z těch za zmínku určitě stojí Zannia, Easy fashion, Ko-ra-le, či Muxu a mnoho dalších, které Vám ráda představím při Vaší návštěvě v Red bricku.

Co Vás vedlo k rozhodnutí otevřít obchod s designérskou tvorbou?

V první řadě určitě velké nadšení, přesvědčení a důvěra. Mám ráda originalitu, obdivuji tvořivost a zručnost šikovných lidí, zároveň se zajímám o téma udržitelné mody a neláká mě hektická atmosféra nákupů ve velkých obchodech. Proto jsem se pokusila vytvořit místo, kde bych to mohla nabídnout i ostatním. Jsem ráda, že jsem se ve svém přesvědčení a důvěře nezklamala a v listopadu oslavíme roční výročí otevření. Za ten rok jsem poznala mnoho úžasných a milých lidí ať už z řad zákazníků či designérů a jsem za to moc vděčná.

Je Zlín v této oblasti něčím specifický?

Bezesporu, Zlín je specifický a vyniká v této oblasti v mnoha směrech. Ať už svou unikátní architekturou, minulostí spjatou s Tomášem Baťou, univerzitní základnou či velkým množstvím tvořivých lidí se vznik Red bricku přímo nabízel. Jsem ráda, že to není jen můj názor, ale potvrzují mi to i zákazníci svým zájmem.

Jak se Vám v našem městě žije?

Mám Zlín moc ráda a určitě bych neměnila, nabízí mi vše, co k životu potřebuji a ještě i mnohem více, takže jsem tu i s rodinou spokojená.

Jak hodnotíte změny v průmyslovém areálu.

Průmyslový areál ke Zlínu patří stejně jako baťovské domky, mrakodrap jednadvacítka, nebo třeba filmové ateliéry. Proto jsem z otevření a postupného zpřístupňování průmyslového areálu baťových továren nadšená a hodnotím jej velmi pozitivně. Vždyť díky tomu mohl vzniknout i Baťův institut a v jeho úžasných prostorách i Red brick design shop.

 

A mně nezbývá, milí čtenáři, než vás srdečně pozvat na letošní módní přehlídku, která se koná 25. září 2018 od 15ti hodin v Krajské knihovně Františka Bartoše ve Zlíně.

Přidávám také video o 14|15 BAŤOVĚ INSTITUTU a několik fotografií.

móda
Hodnocení:
(5 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%