Jsou mezi námi
Ilustrační foto: pixabay.com

Jsou mezi námi

22. 9. 2018

Pokud čekáte, že vás zavedu do světa záhad mimozemských civilizací, tak budete zklamáni. Rovněž se nebudu věnovat spoluobčanům jiných kultur, barvy pleti nebo vyznání, významným osobnostem politického, vědeckého nebo uměleckého světa. Představím vám bytosti, které se v posledních několika letech mezi námi objevují.

Původních několik jedinců budících pozornost okolí přerůstá do skupin vyznačujících se společnými rysy chování, které se jako virus šíří ve všech věkových kategoriích. Prosím, seznamte se!

1. Bytosti sedící, mlčící.

Sedí v řadách vedle sebe nebo za sebou a mlčí. Většinou mají skloněnou hlavu, záda nahrbená, ramena pokleslá a ruce křečovitě sevřené. V přítmí jejich obličeje získávají sinalou nebo mírně namodralou barvu, očima kmitají neuvěřitelným tempem ze strany na stranu, výraz tváře je většinou prázdný a jen občas sebou někdo škubne, aby vzápětí upadl do původní strnulosti. Nejčastěji se vyskytují v dopravních prostředcích, v čekárnách lékařských ordinací nebo na lavičkách v parcích, kde vás za šera jejich svítící tvář může nepěkně zaskočit.

2. Bytosti hlučné, gestikulující.

Vypadají stejně jako my, jen rozhazují rukama, mluví hlasitě a divně se pochechtávají. Když jde proti vám některá z nich a široko daleko není živáčka, šero protíná jen malý kužel světla daleko od sebe vzdálených svítilen, bytost má dva metry a pohybuje rukama stále rychleji, ujišťuji vás, že pocítíte mrazení v zádech. Naopak bytost  přátelská vám jde naproti se zářivým úsměvem a tiše vyslovuje něžná zaklínadla. Prosím, nespleťte si druh hlučný, gestikulující s druhem agresivním. Má sice obdobné symptomy, ale je zvlášť nebezpečný. Většinou vydává neartikulované zvuky nebo vulgárně nadává imaginárnímu nepříteli, potácí se a bezcílně bloudí ulicemi v naději, že brzy nalezne za poslední peníze spásu u "přítele" s dobře zásobenou příruční lékárničkou první pomoci pro bratry a sestry v nouzi. Tak takové bytosti se určitě vyhněte obloukem, pravděpodobně již není z tohoto světa.

Ano, uhodli jste! Jsou to spoluobčané závislí na chytrých mobilních telefonech.

K napsání příspěvku mě přivedla včerejší malinko úsměvná situace. Daleko v zatáčce jedné z cest parkem jsem zahlédla mladého muže. Výhled omezovaly vzrostlejší keře, přesto bylo vidět jak chodec horlivě mával. Zamávala jsem několikrát na oplátku a vzájemně jsme si mávali do chvíle než jsem pochopila, že předmětem jeho zájmu byla milovaná bytost zakletá v mobilním telefonu. Naštěstí si mě mladík vůbec nevšiml a ještě chvíli jsem pak slyšela za zády jeho samomluvu.

lidé mobily
Hodnocení:
(5.1 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.