Kateřina Winterová: Chci vařit jako prababičky
FOTO: Česká televize

Kateřina Winterová: Chci vařit jako prababičky

7. 10. 2018

Herečka a moderátorka Kateřina Winterová se vrací na obrazovky České televize s pořadem Herbář. V jeho předešlých řadách se věnovala především bylinkám, nyní by ráda diváky prováděla způsobem vaření našich předků.

Je to ukázka jasného trendu, kdy se řada mladých lidí vrací k tradicím a nebaví je už nakupovat drahé a nezdravé chemicky upravené potraviny v supermarketech.

„Chceme postavit moudrost předků proti dnešní uspěchané dobře,“ říká Kateřina, která se chystá v pořadu pátrat po tom, kde koupit kvalitní suroviny, jak s nimi správně zacházet a jak si je sami pěstovat. „Chtěla bych pohádku o zdravém jídle, přístupu k potravinám a přírodě přivést k života. Hledat inspiraci, jak opravdu žít a jíst přirozeně a normálně, jak tomu bývalo tenkrát. Proto se dívám na tradici a chování našich praprababiček, srovnávám ho s dneškem. Nemáme čas jako naši předkové, ale máme možnost najít si svého farmáře a za dobré, čisté jídlo vyrobené s ohledem na krajinu, zvířata a zdraví zaplatit leckdy překvapivě málo,“ tvrdí herečka.

Zkrátka, Kateřina se  pokusí vyvrátit mýtus, že za kvalitní jídlo je třeba dávat hodně peněz a že zdravé jídlo není chutné.

gastronomie
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 4 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.