Z dopolední procházky
FOTO: autorka

Z dopolední procházky

14. 11. 2018

Už je to víc než rok, kdy mi kamarádka nadšeně vyprávěla o kousku Prahy, který objevila a o němž tušila, že ho neznám ani já. Konečně nastal den, kdy jsem se vydala podívat se na to překvapení. Jmenuje se Staré Střešovice. Neměla jsem to daleko – pouhých dvacet minut tramvají. Vystoupila jsem z jedničky na stanici Baterie a dala se cestičkou do mírného svahu. A ocitla jsem se v jiném světě. Na malém pražském venkově. Úzké klikaté uličky, plácky, kamenné schody, nízké domky, zvonička. Kdyby nebyla trochu mlha, také krásný výhled na Prahu. Měla jsem pocit, že se tam všichni navzájem znají, a když jsem potkala asi tři lidi, připadala jsem si jako rušivý prvek. Vystoupala jsem ke kostelu sv. Norberta (byl postaven na konci 19. století v novorománském slohu), od něj jsem se vrátila dolů na malé náměstíčko; po chvíli jsem sešla po schodech na hlavní ulici Na Petřinách a dospěla jsem o stanici níž, k Ořechovce. Domů jsem odjížděla s hezkým pocitem v duši. Budu moc ráda, když na vás svými fotkami přenesu trochu té pohody.

 

 

procházka
Hodnocení:
(5 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%