Kočičí dům
Ilustrační foto: Pixabay.com

Kočičí dům

26. 11. 2018

Kdo jednou podlehne kočičímu kouzlu, už se z něho nikdy nevymaní. A většinou to lidem ani nevadí. Život s kočkami je plný magie, vždy kočky jsou prostě magická stvoření. Někomu stačí kočičák jeden, další jich má několik, a někteří jich dokonce mají celý dům.

Jak vypadá takový kočičí dům?
Inspirací je azylový dům pro kočky manželů Tauberových. Ti celý dům a vlastně celý svůj život přizpůsobili kočkám. Kočky, které se sem většinou dostávají z ulice, jsou zraněné nebo nemocné. Zde najdou láskyplný a bezpečný domov. K dispozici přitom mají dvě zahradní voliéry o výměře 120 metrů čtverečních. Ty slouží hned několika desítkám čtyřnohých společníků.

Kočičí terapie

Péči, která se kočkám dostává od paní Tauberové, kočky náležitě vracejí, a to nejenom svým chovatelům. Chlupáči z kočičího domu se totiž věnují i tzv. felinoterapii, kdy jsou prospěšné seniorům v domově důchodců. Kočka je užitečná pro psychiku člověka. Pomáhá zvládnout pocity osamění i stres různého původu. Zklidňuje nervy, ale i krevní tlak nebo srdeční tep. Funguje tak jako příjemná prevence kardiovaskulárních chorob.

Pro své léčivé působení se kočky nevyužívají jenom u seniorů, ale například také u nemocných dětí nebo autistů.

Paní Tauberová své kočky využívá i u dětí zdravých, které kočkám čtou. Čtení pro kočky je pro děti snadnější a příjemnější, není to pro ně tolik namáhavé a naopak jim to dělá radost. Kočky jsou prostě radost sama.

Hodnocení:
(4.8 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.