Nastal čas zázraků a splněných přání
Foto: autorka

Nastal čas zázraků a splněných přání

9. 12. 2018

Je adventní čas a blíží se nejkrásnější svátky roku, Vánoce. Alespoň pro většinu lidí to tak je, někteří si však vánoční dobu spojují spíše s pocitem samoty a stesku. A právě v tuto chvíli se projevuje solidarita lidí nejen se zvířaty v útulcích, ale i dětmi v dětských domovech a nebo právě se seniory. Ti mnohdy nemají na světě nikoho, a pokud mají, i tak někdy pociťují, že jsou vlastně sami, a jsou proto velmi zranitelní.

Od roku 2016 u nás existují Ježíškova vnoučata (viz můj článek Nebýt k sobě ani druhým lhostejní). A že tento projekt Českého rozhlasu jede pořád dál, mohu dokázat.

Je čtvrtek odpoledne a já jsem přišla do našeho pečovatelského domu na své čtení.
Jedna z mých stálých posluchaček se mi pochválí, že dostala prostřednictvím Ježíškových vnoučat svůj první letošní vánoční dárek. Od paní, kterou nikdy neviděla a ani neuvidí, která jen krásným gestem otevřela své srdce. Paní Aleně oči září, pak mi přečte děkovný dopis a já taju dojetím. Dovolte mi, abych ten dopis nechala přečíst i vám. Mám k tomu svolení.


                                                                                                                                                         V Mikulovicích 6.12.2018
Milá paní Soukopová,
Přijměte můj pozdrav a vřelý dík za dárečky, které jsem obdržela. Úplně mě to dojalo, byla jsem z toho úplně roztřesená, překvapilo mě to množství a také to, že jsou ještě na světě takoví hodní lidé. Dětský obrázek potěší vždy nejvíce, stejně jako dobrá kniha. Křížovky, to bude útok na mozkové buňky a závity, budou muset pracovat na 100 %.
Jedenkrát v týdnu zde v penzionu máme nějaké aktivity - hrajeme hry, řešíme kvízy, soutěžíme a také čteme knihu na pokračování.
Navštěvují nás také děti z mateřské školy, základní školy, ale i z hudební školy a mají vždy program, který nás potěší.
Obec Mikulovice se nachází v oblasti Jeseníků a sousedí s Polskem. V našem penzionu Soužití 2005 jsem už tři roky a jsem zde velmi spokojená.
Paní ředitelka Mgr. Beníčková, sociální pracovnice Ing. Bc. Jana Vrbovská a celý kolektiv pečovatelek se o nás dobře starají, pomáhají a dokáží nám pofoukat i nějakou tu bolístku. Našla jsem zde druhý domov. Ještě jednou děkuji za dárečky, které potěšily mé srdíčko. Děkuji i za ty pastelky, ty se vždycky hodí. A ten stromeček mi tady bude na Vánoce svítit a já budu na Vás vzpomínat.
Přeji Vám a celé vaší rodině pohodové prožití vánočních svátků, hodně zdraví, osobních i pracovních úspěchů v novém roce 2019

S pozdravem                                                                                                                                             Alena

 


Veselé vánoce, přátelé.

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.