Objevte kouzlo elektrokola
FOTO: Mountfield.cz

Objevte kouzlo elektrokola

16. 12. 2018

Elektrokola začínají vládnout světu. V západní Evropě tvoří 60 % z celkového objemu prodaných kol. Je po nich stále větší poptávka. Od městských elektrokol vhodných zejména pro starší ročníky narození až po špičková horská elektrokola, která si v ničem nezadají s klasickými MTB modely.

I na našem trhu už je elektrokol spousta – horská, trekingová, krosová, městská a třeba i skládačky. Když vyrazíte na cyklovýlet, skoro jistě někoho na elektrokole potkáte.

Srdcem elektrokola je elektromotor a baterie. Kvůli tomu jsou těžší a také dražší než běžná kola. Ale taky výrazně komfortnější. Stačí si přidat asistenci elektromotoru a kocháte se. Pořád musíte šlapat, protože elektrokolo není motorka, ale při maximální podpoře elektromotoru stačí u některých modelů jen tak točit nohama.

20181009__D8E3724_web.jpg

Městské elektrokolo MTF Grand 1.0 je ideální do městského provozu i na přejezdy mezi vesnicemi
po asfaltových cestách. Díky absenci horní rámové trubky je na něj daleko snazší nástup, proto ho
přivítají i ženy, které rády jezdí v sukni.

 

Elektrokola jsou velmi oblíbená i u seniorů. „Stále populárnější jsou i mezi ženami, které chtějí jezdit na cyklovýlety se svými partnery, ale ti musí někdy přizpůsobovat rychlost své drahé polovičce nebo na ni čekat. Dá se to snadno vyřešit koupí elektrokola. Pak se stane, že partner na normálním kole dojede na kopec vyždímaný a žena na něj čeká s úsměvem na rtech,“ říká Jakub Danačík, expert na elektrokola ze společnosti Mountfield. Mountfield rozjel v listopadu prodej elektrokol ve velkém. V nabídce je celkem 45 modelů, pro ženy i muže, v elegantních designech, různých rámových velikostech, s různými průměry kol.

20180918__D8E2083_web.jpg

Pánské horské elektrokolo MTF Hill 7.0 potěší i nejnáročnější uživatele a milovníky MTB. Jízdní
komfort zpříjemní odpružená vidlice uzamykatelná z řídítek, desetirychlostní přehazovačka
Shimano Deore nebo hydraulické kotoučové brzdy. Podpora elektromotoru se dá volit v pěti stupních.

 

Ceny elektrokol MTF startují už na 19 990 Kč a špičkové horské elektrokolo s dojezdem až 150 km, středovým motorem MAX drive, baterií Samsung 17,5 Ah, 10-rychlostní přehazovačkou Shimano Deore, hydraulickými kotoučovými brzdami a odpruženou vidlicí uzamykatelnou z řídítek přijde na 42 990 Kč.

K elektrokolům nabízí Mountfield i širokou škálu příslušenství včetně elegantních cyklodresů, dále přilby, rukavice, láhve na pití, světla, pumpičky, zámky, držáky na elektrokola a další.

Více na www.mountfield.cz.

cykloturistika
Hodnocení:
(4.9 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%