Favoritka režiséra Lynche
zazpívá v pražském Aeru

Favoritka režiséra Lynche
zazpívá v pražském Aeru

8. 10. 2012

Hlasem jako modrý samet disponuje americká šansoniérka Chrysta Bell, která se ve středu 10. října poprvé představí v Praze. V kině Aero zazpívá skladby ze svého debutového alba This Train, které produkoval slavný filmový režisér David Lynch.

Mistr surreálných filmových vizí David Lynch a fatální žena Chrysta Bell za mikrofonem posluchače společně pozvou do zakouřeného baru na konci času, kde vládne úzkost, dekadence i šílenství.

Chrysta Bell uhranula Davida Lynche už na konci 90. let a on ji slíbil, že bude její pěveckou kariéru a písně formovat, stejně jako přistupuje ke scénáři a svým hercům. Hned při prvním setkání v Lynchově domácím studiu natočili skladbu Right Down to You a Chrysta Bell si také později zazpívala na soundtracku k jeho snímku Inland Empire. Vysněné společné album ale následně vznikalo celých 14 let.

"Potřebovala jsem dospět a získat nějaké životní zkušenosti, které by se promítly do písní," uvedla Bell, která se za tu dobu stihla vdát, rozvést a přestěhovat se z rodného Austinu do San Francisca.

Album This Train je podle kritiky klenot, který přenáší magickou atmosféru Lynchových filmů do smutných písní s nádechem šansonu, jež v sobě mají melancholii Portishead i elegancí Lany Del Ray. Bell se pod režisérovým vedením proměňuje v jeho archetypální hrdinku fatální ženy, pro kterou jsou muži ochotní i vraždit.

"Chrysta Bell vypadá jako sen a Chrysta Bell zpívá jako sen. A je to sen, který se má naplnit," prohlásil světoznámý režisér o zpěvačce, která svoji kariéru v posledních letech spojila se skupinou Black Book Angel, se kterou přijede do Prahy.

Součástí večera bude i workshop na téma propojení hudby a filmu, v jehož úvodu šansoniérka promluví o spolupráci s Lynchem. V druhé polovině proběhne debata o tvorbě hudebních videí s trojnásobným držitelem ceny Emmy, režisérem Dutchem Rallem, který v doprovodné kapele Chrysty Bell hraje na kytaru a je autorem zpěvaččiných klipů.

Vstupenky v předprodeji stojí 300 korun, v den koncertu 380 korun.

hudba koncert
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.