Perly sluší v každém věku
Ilustrační foto: pinterest.com

Perly sluší v každém věku

11. 2. 2019

Hodí se k plesovým šatům, pracovnímu kostýmu i ke svetrům a džínám. Perly už dávno nejsou symbolem luxusu a elegance, ženy si klidně vezmou perlový náhrdelník k bílému tričku. Je to dobře, protože perly sluší mladým dívkám i zralým ženám. Zkrátka, klasika, která nezklame.

Perlové šperky se objevovaly odedávna na obrazech bohatých šlechtičen. Postupně se však staly běžnou součástí šatníku mnoha žen. Mají totiž mnoho podob. Od drahých pravých perel až po jejich levné napodobeniny z bižuterií. Někdo preferuje ty pravé, obvykle v podobně decentních malých náušnic nebo jednoduchého krk lemujícího náhrdelníku. Někdo naopak dává přednost perlám umělým sestaveným do rafinovaných výrazných šperků, tedy dlouhých šňůr, které se dají kolem krku omotat několikrát nebo výrazných obrovských náramků.

Perlové náhrdelníky proslavila módní návrhářka Coco Chanel, která je klidně nosila k pruhovanému námořnickému tričku a černým kalhotám. Velmi často se s nimi objevovala i herečka Audrey Hepburnová. Ostatně, na své nejslavnější fotografii z filmu Snídaně u Tiffanyho je v jednoduchých černých šatech doplněných velkým perlovým náhrdelníkem tvořeným z několika šňůr.

Nyní padly všechny hranice vytyčující, k čemu se perly takzvaně hodí a k čemu ne. Mnohé ženy klidně nosí šňůry perel ke svetrům a džínám, pro jiné jsou symbolem elegance, který si berou výhradně na slavnostní příležitosti. Jisté však je, že jde o doplněk, který ženu rozzáří a oblečení zvýrazní, ať už jde o vzácný rodinný šperk nebo lacinou cetku za dvě stovky. Ale co je nejdůležitější, stejnou šňůru perel může nosit vnučka, maminka, babička i prababička.

Tady je malá inspirace, s čím vším se perly dají zkombinovat.

móda
Hodnocení:
(5 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 12. týden

Znáte své tělo? Tento týden si dáme otázky z biologie a konkrétně se budou týkat lidského těla.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

23%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

15%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

19%

Ne, protože na to nemám peníze

14%