Perly sluší v každém věku
Ilustrační foto: pinterest.com

Perly sluší v každém věku

11. 2. 2019

Hodí se k plesovým šatům, pracovnímu kostýmu i ke svetrům a džínám. Perly už dávno nejsou symbolem luxusu a elegance, ženy si klidně vezmou perlový náhrdelník k bílému tričku. Je to dobře, protože perly sluší mladým dívkám i zralým ženám. Zkrátka, klasika, která nezklame.

Perlové šperky se objevovaly odedávna na obrazech bohatých šlechtičen. Postupně se však staly běžnou součástí šatníku mnoha žen. Mají totiž mnoho podob. Od drahých pravých perel až po jejich levné napodobeniny z bižuterií. Někdo preferuje ty pravé, obvykle v podobně decentních malých náušnic nebo jednoduchého krk lemujícího náhrdelníku. Někdo naopak dává přednost perlám umělým sestaveným do rafinovaných výrazných šperků, tedy dlouhých šňůr, které se dají kolem krku omotat několikrát nebo výrazných obrovských náramků.

Perlové náhrdelníky proslavila módní návrhářka Coco Chanel, která je klidně nosila k pruhovanému námořnickému tričku a černým kalhotám. Velmi často se s nimi objevovala i herečka Audrey Hepburnová. Ostatně, na své nejslavnější fotografii z filmu Snídaně u Tiffanyho je v jednoduchých černých šatech doplněných velkým perlovým náhrdelníkem tvořeným z několika šňůr.

Nyní padly všechny hranice vytyčující, k čemu se perly takzvaně hodí a k čemu ne. Mnohé ženy klidně nosí šňůry perel ke svetrům a džínám, pro jiné jsou symbolem elegance, který si berou výhradně na slavnostní příležitosti. Jisté však je, že jde o doplněk, který ženu rozzáří a oblečení zvýrazní, ať už jde o vzácný rodinný šperk nebo lacinou cetku za dvě stovky. Ale co je nejdůležitější, stejnou šňůru perel může nosit vnučka, maminka, babička i prababička.

Tady je malá inspirace, s čím vším se perly dají zkombinovat.

móda
Hodnocení:
(5 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Martin Doležel
Souhlasím s tím, že perly sluší ženám v každém věku. A nemusí se vždycky jednat o pravé mořské perly, své kouzlo mají také perly říční. Osobně sázím v poslední době spíše na šperky ruční výroby a hodně jsem si oblíbila výrobky z Tržiště štěstí..do každého kousku vkládají dvě sestry nejen řemeslný um, ale také kousek sebe: https://www.trzistestesti.cz/perly/
Alena Tollarová
Perličky mám do uší, na krk i na prstýnku, za pár stokorun ty říční. A nedávno jsem při přehrabování retro krabičky objevila šňůru echt jablonecké bižuterie. Hned jsem si je vzala na besedu s Vráťou Ebrem.
Alena Várošová
Perličkami,at je jsou na krku,nebo v uších nikdy nepohrdne žádná ženaí.Nemusí to být zrovna pravé perly,které normální člověk od pravých nerozezná.Kamarádka měla pravé v uších i na krku a nikdo nepoznal,jestli já mám levé a ona za desetitísíce ty pravé.
judita lišková
Perly nosím spoustu let...i k džínám a tričku si vezmu jednoduché nenápadné,z drobných perliček. Myslím, že perlami nezkazíte žádný...jak se dnes říká...outfit...
Věra Halátová
Nejen perlové náhrdelníky, ale i náhrdelníky ze zlata sluší spíše těm starším, hlavně proto, že odpoutávají pozornost pohledu od kůže krku a obličeje.
Danka Rotyková
V posledních 2 letech jsem moc ráda nosila umělé šedé perličky, které jsou velmi krátké, jen takový šedostříbrný kroužek kolem krku. I když to je celkem levná bižuterie, moc se mi zalíbily. Tak nějak ladily s mým věkem i s mým stylem oblékání.
Dagmar Bartušková
Perly se mi líbí, jsou nádherné, ale musí se umět nosit.
Zuzana Pivcová
Perly jako takové jsou zajímavé, ale já jsem je nikdy nenosila. Na mě byly příliš chladné.
Dana Puchalská
Krásné modely s krásnými perlami. Vybrala bych si a určitě nejsem sama.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.