Vtip v praxi
Ilustrační foto: pixabay.com

Vtip v praxi

6. 3. 2019

Po delší odmlce se vracím. Prostě mi to nedá. Když jsem slyšel vtip: " Dvě ženy se potkají a jedna si postěžuje, že je opět zdražený benzín. Ta druhá odvětí, že jí je to jedno. Bere vždy za 500,-Kč".
Jako vtip dobré, ale co když jsem v obchodě a tam lidé kupují toaletní papír za 39,90,-kč a přitom je ho místo původních 180m  (8 x 22,5m) jen 132m (8x16,5m). To je v podstatě to stejné, jen to není vtip. To je jen příklad  tržního prostředí resp. obchodní politiky. Zákazník se dívá pouze na cenu. Co za ni dostane, to už je jen pro některé. Stejné je to třeba u ovoce atd. Rajčata by si nikdo nekoupil za cenu 100,- a více za 1 kg. Když  se to pěkně zabalí po 250 gramech a cena je kolem 23,-Kč, tak to koupí většina. Vždyť je to jen 23,-Kč. Váha ( množství ) je bohužel nepodstatné. Kam se to jen hodlá vše posunout, to je jen v našich rukách. Nějak si nikdo moc neuvědomuje, že vlastně svou benevolencí a ochotou přistoupit na tuto hru, vlastně všechny ceny jen potvrzujeme a obchodník si jen počítá zisky.

Bohužel stále nejsou dostatečně pochopeny tržní podmínky. Jsme nějak stále v minulosti a pohodlnosti. Čekáme, že vše za nás někdo zařídí a ošetří. Začíná se ve velkém vše regulovat zákonem  To je cesta do pekel. Bylo by už potřeba otevřít oči a nedívat se jen kolem sebe, kolik a kde má někdo jiný. Z mého psaní moc radosti do života asi nevznikne. Postačí, když se alespoň někdo zamyslí a začne se kolem sebe dívat trochu jinak.

Stačí otevřít oči a trochu rozumu.

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%