Bude jaro
Foto: autorka

Bude jaro

19. 3. 2019

Když ráno otevřu oči a do stropu hledím, tu napadnou mě věci, že ticho vlastně léčí.Po ranním probuzení se těším na nové děni. Co den mi asi přinese, co k večeru si odnese? 

Pojedeme k Lukovskému potoku, tam se těším, tam to znám a hned je mi do skoku. Zaparkujeme v Lukově, dáme výšlap cestou lesní, provází nás  zpěv ptačí, pes tak spěchá, že mu člověk stěží stačí. 

A jaro už na nás juká, Na každé děvče, ba i kluka. Na mladé, staré, tak to v žití chodí, někomu to jde snáze, někdo může s holí.

Jaro, to je kouzlo mládí, vše ožívá a vše se daří. Mláďata, koťata, štěňata, holata, vše dere se  k novému životu, vše pučí a zelená se , je to síla, která životem hýbá. Příroda, ta začíná nám zpívat, a když pozdě večer začíná se stmívat, na nebi hvězdy se ukáží, pak oči lidí zazáří. 

Květiny v zahradách i parcích začnou kvést, nechme se i my jarem vést. Vychutnejme svěží vánek, ten přinese nám dobrý spánek.

 Den, týden, měsíc, rok, vše ubíhá tak rychle, však ještě dosti času máme, proto vzhůru do přírody, to jistě s chutí dáme.

Moje poezie
Hodnocení:
(5.1 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

14%