FreedomFest aneb Podpora pro Paměť národa
FOTO: postbellum.cz

FreedomFest aneb Podpora pro Paměť národa

3. 5. 2019

Kvalitní hudba, zábava, ale také možnost k zamyšlení se nad tím, jak se žilo dříve a nyní. To slibuje akce Freedom Fest, která se uskuteční v sobotu 11. května v Ostravě, v areálu tamního výstaviště Černá louka a Slezskoostravského hradu.

Její součástí je v 10.30 vernisáž výstavy Paměť národa, tedy snímků pamětníků, kteří byli ochotni svěřit se svými životními příběhy do databáze společnosti Post Bellum, která tato unikátní svědectví starých lidí vyhledává, zpracovává a uchovává pro další generace. Celý festival má být propojením světa dětí, mladých lidí a seniorů, protože je mimo jiné konán na podporu regionální pobočky Paměti národa, která vznikla v Ostravě a zaznamenává příběhy lidí ze severomoravského regionu. Aby k vyhledávání, zpracovávání a archivování těchto unikátních svědectví byly finance, pořádají se právě různé akce jako je Freedom Fest, jehož součástí je i Běh pro Paměť národa. Výtěžek ze startovného jde na podporu regionální pobočky v Ostravě.

Festival je určený pro všechny generace, protože jeho program je lákavý. Slibuje soutěže a hry pro děti, nabídku dobrého jídla a pití, vystoupení kouzelníků. Od patnácti hodin v hlavním amfiteátru začne hlavní program, na které postupně vystoupí Adam Mišík, Bára Poláková, Michal Prokop, David Koller a Koller Band a Jam Session Michala Pavlíčka, Báry Basikové, Kamila Střihavky a dalších skvělých muzikantů.

Vstupenky se dají koupit přes smsticket, v ostravském centru Pant, na pobočkách infocenter v Ostravě nebo přímo na místě, senioři mají celodenní zvýhodněné vstupné za dvě stě korun.

komunismus svoboda
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.