FreedomFest aneb Podpora pro Paměť národa
FOTO: postbellum.cz

FreedomFest aneb Podpora pro Paměť národa

3. 5. 2019

Kvalitní hudba, zábava, ale také možnost k zamyšlení se nad tím, jak se žilo dříve a nyní. To slibuje akce Freedom Fest, která se uskuteční v sobotu 11. května v Ostravě, v areálu tamního výstaviště Černá louka a Slezskoostravského hradu.

Její součástí je v 10.30 vernisáž výstavy Paměť národa, tedy snímků pamětníků, kteří byli ochotni svěřit se svými životními příběhy do databáze společnosti Post Bellum, která tato unikátní svědectví starých lidí vyhledává, zpracovává a uchovává pro další generace. Celý festival má být propojením světa dětí, mladých lidí a seniorů, protože je mimo jiné konán na podporu regionální pobočky Paměti národa, která vznikla v Ostravě a zaznamenává příběhy lidí ze severomoravského regionu. Aby k vyhledávání, zpracovávání a archivování těchto unikátních svědectví byly finance, pořádají se právě různé akce jako je Freedom Fest, jehož součástí je i Běh pro Paměť národa. Výtěžek ze startovného jde na podporu regionální pobočky v Ostravě.

Festival je určený pro všechny generace, protože jeho program je lákavý. Slibuje soutěže a hry pro děti, nabídku dobrého jídla a pití, vystoupení kouzelníků. Od patnácti hodin v hlavním amfiteátru začne hlavní program, na které postupně vystoupí Adam Mišík, Bára Poláková, Michal Prokop, David Koller a Koller Band a Jam Session Michala Pavlíčka, Báry Basikové, Kamila Střihavky a dalších skvělých muzikantů.

Vstupenky se dají koupit přes smsticket, v ostravském centru Pant, na pobočkách infocenter v Ostravě nebo přímo na místě, senioři mají celodenní zvýhodněné vstupné za dvě stě korun.

komunismus svoboda
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jitka Hašková
Velmi zajímavé, bohužel tam nemohu, cestování je pro mne únavné.
Marie Metelková
No tak snad pan Kroupa na tuto bohulibou a jistě záslužnou akci sehnal dost skvělých umělců, kteří nám vysvětlí, jak ošemetná parta politiků nám tu zvyšuje důchody a nejlepší by bylo přidat se k nim do protestů na náměstích.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.