Oranžové kolo
Foto: autorka

Oranžové kolo

18. 6. 2019

V rámci Dne otevřených dveří v Elektrárně  Dětmarovice lidé pravidelně šlapou  na cyklistických trenažérech. Letos se tato akce konala v sobotu 8. června 2019.

Tentokrát však byla změna. Nešlapalo se na  cyklistických trenažérech, ale na „kolech pro vozíčkáře“  (handbike), kde se „šlape“ rukama. Vyšlapaná energie se převádí na finance.

Tentokrát stála proti sobě družstva ze dvou sousedních měst. Jedná se o partnerská města, do kterých elektrárna dodává energii. Bojovali proti sobě Senior klub Bohumína a Orlová.

Každý človíček šlapal 1 minutu. A věřte nebo ne, někdy je obyčejná minuta skoro nekonečná. Zapojit se mohl kdokoliv. Zatímco na straně Bohumína stála spousta seniorů, na protější se potili hlavně mladí sportovci. Škoda, že studentů našich škol nás přišlo podpořit  minimálně.

Napětí bylo obrovské. Ve vedení se města celkem pravidelně střídala. Ke konci přišla maminka s malými dětmi, kteří si to také chtěli zkusit. Nechtěla pochopit, že se nejedná o hru, ale o něco zcela jiného. Takže, když jsme viděli, že proti sobě bojuje 5tiletý chlapec proti 30tiletému chlapovi, plnému síly a odhodlání, byli jsme z toho trochu nešťastní a smutní.

Po třech hodinách akce skončila. A myslím, že spokojenost byla na obou stranách. My jsme se sice umístili na krásném druhém místě, ale rozdíl mezi družstvy nebyl ani 200 Kč. Takže jsme to mladým sportovcům nakonec dopřáli a sami jsme odcházeli se šekem velice spokojeni.

Ráda bych poděkovala všem, kteří se této akce zúčastnili a náš Senior klub podpořili!!!

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%