Divadlo Ungelt letní prázdniny nedrží
FOTO: Divadlo Ungelt

Divadlo Ungelt letní prázdniny nedrží

12. 6. 2019

Kamenné divadlo ze samého centra Prahy, které známe pod názvem Ungelt si již dávno našlo cestu ke svým divákům. Na rozdíl od mnoha ostatních scén nabízí osvěžení i v letních měsících. Na to,co soubor připravil pro letní scénu na pražském Novém Světě, jsme se zašli zeptat jednatele divadla Martina Šimka.

Kolikátou sezonu zahájíte na hradčanském Novém Světě a máte připravenou nějakou premiéru?
Je to neuvěřitelné, v červenci se brány naší Letní scény otevřou již popatnácté. Letošní sezóna na Kamenné scéně byla docela náročná, uvedli jsme celkem 5 nových inscenací, takže na novou premiéru pro Letní scénu už nezbyl prostor. Jako hlavní titul tak zůstává úspěšná hra Kdokoli může dělat cokoli, kterou jsme loni uvedli ve světové premiéře jako původní dramatizaci slavného humoristického románu Betty MacDonaldové. Během příprav nás ani ve snu nenapadlo, že Betty MacDonaldová má v Česku tak velké množství fanoušků. Vstupenky byly brzy rozebrány do poslední.

Jak často budete v létě hrát a na koho z hereckých stálic vašeho souboru se mohou diváci těšit?
Až na pár dnů, hrajeme od 1. července do 31. srpna denně. Začátky představení jsou ve 20 hodin, areál se pro diváky otevírá v 18 hodin. Diváci se mohou těšit na Simonu Stašovou, Jitku Smutnou, Terezu Kostkovou, Mášu Málkovou, Evu Josefíkovou, Táňu Vilhelmovou, Kristýnu Frejovou, Petra Nárožného, Oldřicha Víznera, Jiřího Langmajera, Marka Daniela, Martina Stránského, Jiřího Hánu, Jaromíra Noska, Václava Vašáka, Láďu Hampla a další.

Můžete našim čtenářům představit i ostatní tituly, které letos na Hradčanech poběží?
Kromě již zmíněné hry Kdokoli může dělat cokoli, ve které excelují Jitka Smutná a Tereza Kostková, uvádíme letošní premiéru kamenné scény – Jak zabít komika – dramatickou komedii s Markem Danielem v hlavní roli. Již tradičně u nás bude hostovat Simona Stašová, která Divadlo Ungelt před více než dvaceti lety otvírala, další hostování zajistí hra s odvážným názvem – 50 odstínů (České porno), se kterou k nám zavítá divadlo J. K. Tyla Plzeň s Martinem Stránským v hlavní roli. Letní scénu pak uzavřou Táňa Vilhelmová a Jiří Langmajer hrou Skleněný strop.

Co jste udělali pro komfort vašich návštěvníků?
Jsme rádi, že se nám v loňském roce podařilo navázat spolupráci s restaurací „Restaurant Nový Svět“, která přímo sousedí s naší Letní scénou. Oba areály jsme propojili a diváci tak mohou nově využívat kvalitní toalety a my se mohli velmi rádi po letech rozloučit s mobilními toaletami. Diváci tak mají také volbu, zda zvolí pro občerstvení pouze kiosek, nebo si užijí atmosféru na Novém Světě a dopřejí si večeři v tomto malebném starobylém koutu Prahy. Jen bych možná divákům po loňské zkušenosti doporučil, aby si případnou večeři včas rezervovali předem na webu https://restaurantnovysvet.cz/. Letos se mohou diváci těšit na nové, pohodlnější lavice, z těch mám velkou radost.
Snažíme se každý rok něco vylepšit. Jediné co neumíme je záruka na počasí, pokud počasí nepřeje, snažíme se hrát i v dešti, neboť máme v hledišti diváky z celé republiky a je nám líto poslat diváky vážící cestu např. až z Ostravy či Slovenska jen tak domů. Diváci samozřejmě dostávají zdarma pláštěnky. K zapujčení jsou deky, na sezení karimatkový podsedák. Zastřešení Letní scény bohužel není možné, jednak jsme v památkové zóně a střecha by narušovala historický ráz a dále by náklady převýšovali možnosti divadla, což by znamenalo další zdražovaní vstupenek a to bychom neradi.

V jakých cenách se pohybují vstupenky a nabízíte seniorské slevy?
Ceny vstupenek se pohybjí v rozmezí od 390 do 800 Kč. Ceny se liší dle titulu a pořadí v hledišti. Na každý večer je blokován určitý počet míst pro seniory se slevou ve výši 50 %, dále nabízíme slevu 100 % pro držitele ZTP/P a 50 % pro jejich doprovod. Tyto vstupenky je ale nutné objednat co nejdříve, jsou většinou rychle vyprodané. Dále nabízíme slevy pro hromadné objednávky.

Jak si mám vstupenky objednat?
Nejrychlejší cesta je prostřednictvím vstupenkového systému on-line přímo na našem webu https://divadloungelt.cz/program/. Rezervovat mohou diváci také telefonicky na číslech 224 828 082  či 731 489 506. Nebo je možné vstupenky zakoupit přímo na pokladně na Kamenné scéně – Malá Štupartská 1, od 1. července před představením i na pokladně na Letní scéně.
Jsme moc rádi, že má naše Letní scéna tolik příznivců a našla si své pevné místo na divadelní mapě letní Prahy, vděčí za to nejen hercům, kteří na ní účinkují, ale hlavně divákům, kteří jsou spolutvůrci  divadelních večerů  a jen díky nim také může Letní scéna stále existovat a přinášet radost. Za to všem divákům patří velký dík.

 

Božena Hažová

 

 

 

divadlo kultura
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 12. týden

Znáte své tělo? Tento týden si dáme otázky z biologie a konkrétně se budou týkat lidského těla.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

23%

Ano, ale zatím jen částečně

16%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

15%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

19%

Ne, protože na to nemám peníze

13%