Grilujte podle trendů. Hitem je hermelín, krkovička a omáčka Sri-racha
Ilustrační foto: pixabay.com

Grilujte podle trendů. Hitem je hermelín, krkovička a omáčka Sri-racha

26. 6. 2019

Milovníci letních trendů, kteří chtějí stylově pohostit své hosty a chtějí si být jisti, že jim bude chutnat, mohou připravit nejoblíbenější české speciality na gril.

Průzkum společnosti Seznam.cz ukázal, že Čechům chutná hermelín na grilu, dobře propečená krkovička a často používají k dochucení burgerů omáčku Sri-racha, která je v posledních letech hodně trendy v zahraničí. Přinášíme vám tipy na recepty, kterými své hosty nadchnete.

hermelin.jpg

Grilovaný hermelín s růžovým pepřem, rozmarýnem a cibulkou

Na 4 porce potřebujete:

  • 4x hermelín
  • 300 g bílé cibule
  • 10 g růžového pepře
  • svazek rozmarýnu
  • 20 ml olivového oleje

Postup:
Bílou cibuli nakrájíme na kolečka, potřeme olejem a ogrilujme z obou stran. Vložíme do rozpůleného hermelínu a zasypeme pokrájeným rozmarýnem. Hermelín grilujeme na elektrickém grilu na mřížce z obou stran po dobu čtyř minut. Na talíři dozdobíme a dochutíme růžovým pepřem a snítkou rozmarýnu.

Čas přípravy:
25 minut

Na kolik vás vyjde recept pro čtyři osoby?

hermelin.png

Zdroj informací: Nákupní rádce Kupi.cz

 

krkovice.jpg

Krkovice s chipotle a šalvějí

Na 4 porce potřebujete:

  • 600 g vepřové krkovice
  • svazek šalvěje
  • 40 ml Chipotle omáčky
  • 20 ml olivového oleje

Postup:
Plátky vepřové krkovice potřeme olejem a v míse proložíme lístky šalvěje. Necháme odležet v lednici do druhého dne. Maso vyndáme, odstraníme šalvěj a počkáme, dokud nebude mít pokojovou teplotu. Maso nerozklepáváme a grilujeme z obou stran cca 5 minut z každé strany, podle tloušťky porce. Krkovici osolíme a opepříme až po sundání plátku z grilu na prkénko. Po cca minutě maso potřeme Chipotle omáčkou z vyuzených sušených papriček.

Čas přípravy:
20 minut

Na kolik vás vyjde recept pro čtyři osoby?

krkovice.png

    Zdroj informací: Nákupní rádce Kupi.cz

 

burger.jpg

Hovězí burger se Sri-rachou, rukolou a avokádem

Na 4 porce potřebujete:

Na 4 porce potřebujete:

  • 4x hamburgerová bulka
  • 500 g mletého hovězího masa
  • 50 ml omáčky Sri-racha
  • 125 g rukoly
  • 1 ks avokáda
  • 110 ml Mangového čatní
  • 10 ml oleje

Postup:
Mleté maso dáme do mísy a přidáme sůl a pepř. Dobře promícháme a vytvoříme čtyři podobné placičky. Zlehka je potřeme olejem a grilujeme cca 3 minuty z každé strany na rozpáleném grilu. Na něm opečeme i rozkrojené bulky, které následně zevnitř potřeme pálivou omáčkou Sri-rachou. Pak do nich vrstvíme maso, rukolu a avokádo a doplníme mangovým čatní.

Čas přípravy:
30 minut

Na kolik vás vyjde recept pro čtyři osoby?

burger.png

      Zdroj informací: Nákupní rádce Kupi.cz

 

 

Autor: Redakce Zpět na homepage
Hodnocení:
(4 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Ilona Kolářová
Jelikož jsem vegetarián tak grilovaný hermelín si občas dám.Nesmi to být často, protože mě po něm pálí žáha.
Danka Rotyková
V prosinci 2018 jsem prodala zaradní chatku na pronajatém pozemku, protože její údržba pro mne byla starostí. Ale po všechna léta, kdy ještě žil manžel, jsme nikdy negrilovali. Občas jsem si grilované maso objednala v dobré restauraci, takže proti němu nic nemám, ani proti grilované zelenině. Ale sýry bych negrilovala, nějak mi to nesedí. Docela bych na to ráda četla posudek nějakého odborníka, který by se opíral o laboratorní testy.
Věra Ježková
Negrilujeme, nemáme kde. První dvě jídla bych si dala. Burgry nemusím, už proto, že nevím, jak se taková věc nacpe do pusy.
Dana Puchalská
Griluje pouze manžel - profík, ale už jen u přátel na chalupách. A jeho marinády jsou tajemství - jsou mňam. Protože grilování je riziková záležitost,neni to zas tak zdravá věc jak se každému zdá.
Jana Šenbergerová
Negrilujeme, nejsme trendy, ale kdyby mi někdo takovou dobrotu nabídl, určitě bych neodmítla. Všechno vypadá velmi jedle.