Fotoreportáž: ZOO Lipsko 2 – flóra
Foto: autorka a T. Špásová

Fotoreportáž: ZOO Lipsko 2 – flóra

2. 7. 2019

Nedílnou součástí lipské zoo jsou rostliny, stromy, keře, a můžu vám říct, že je opravdu na co koukat. Tropických pavilónů je zde hned několik, ovšem prim rozhodně má Gondwanaland. Byl postaven v r. 2011, velký je asi jako dvě fotbalová hřiště. Jeho součástí jsou různé vyhlídky, vysoké lávky, obrovské exotické rostliny a zvířata. Velkou atrakcí je projížďka loďkou do kráteru sopky, kde se seznámíte s počátkem života na zemi. Fotit se zde nedalo, protože je tma a kolem vás se odehrává kouzelné divadlo. Možná je dobré ovládat němčinu, i když lodička jede docela svižně. Ale je to zážitek, který doporučuji. Informace jsou na internetu.

Protože jsou to tropy, je zde hodně horko, občas vás zkropí malá sprška, vlhkost vzduchu je opravdu velká. Přežila jsem to, ale zmrzlina na konci byla fakt vysvobození. Venkovní výběhy pro zvířata jsou porostlé stromy a zelení tak, jak to slibuje Projekt budoucnosti, takže zvířata vypadala opravdu spokojeně.

Malá perlička na závěr. Když jsme si v jedné z venkovních restaurací sedli ke kávě a syn si vyndal svačinu, slétlo se nám na stůl drobné ptactvo a bylo vidět, že se lidí opravdu nebojí.  Klidně mu zobali z ruky.

Pokud byste v létě nevěděli, co s časem, můžete zkusit zauvažovat o návštěvě této zoologické zahrady.  Přeji všem pohodové léto.

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 16 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%