Fotoreportáž: ZOO Lipsko 2 – flóra
Foto: autorka a T. Špásová

Fotoreportáž: ZOO Lipsko 2 – flóra

2. 7. 2019

Nedílnou součástí lipské zoo jsou rostliny, stromy, keře, a můžu vám říct, že je opravdu na co koukat. Tropických pavilónů je zde hned několik, ovšem prim rozhodně má Gondwanaland. Byl postaven v r. 2011, velký je asi jako dvě fotbalová hřiště. Jeho součástí jsou různé vyhlídky, vysoké lávky, obrovské exotické rostliny a zvířata. Velkou atrakcí je projížďka loďkou do kráteru sopky, kde se seznámíte s počátkem života na zemi. Fotit se zde nedalo, protože je tma a kolem vás se odehrává kouzelné divadlo. Možná je dobré ovládat němčinu, i když lodička jede docela svižně. Ale je to zážitek, který doporučuji. Informace jsou na internetu.

Protože jsou to tropy, je zde hodně horko, občas vás zkropí malá sprška, vlhkost vzduchu je opravdu velká. Přežila jsem to, ale zmrzlina na konci byla fakt vysvobození. Venkovní výběhy pro zvířata jsou porostlé stromy a zelení tak, jak to slibuje Projekt budoucnosti, takže zvířata vypadala opravdu spokojeně.

Malá perlička na závěr. Když jsme si v jedné z venkovních restaurací sedli ke kávě a syn si vyndal svačinu, slétlo se nám na stůl drobné ptactvo a bylo vidět, že se lidí opravdu nebojí.  Klidně mu zobali z ruky.

Pokud byste v létě nevěděli, co s časem, můžete zkusit zauvažovat o návštěvě této zoologické zahrady.  Přeji všem pohodové léto.

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 16 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Tollarová
Pozvánka zní lákavě, ale asi na ni nikoho neutáhnu a zůstanu u té vyhlášené pražské zoo. Zní to jako sci-fi, ale tam ke mně jednou přišla opice a chtěla mi vzít tatranku. Nedala jsem! Teď už by se to stát nemohlo, mezi návštěvníky se nemohou dostat.
Jarmila Komberec Jakubcová
Naďo krásné fotky a pokud budu mít cestu do Lipska navštívím ZOO. Dříve jsem tam hodně jezdila na veletrhy.
Ilona Erika Kolář
Ti ptáčci jsou všude stejní. Nejdrzejší vrabčáky jsem zažila v Zermattském kempu. Jakmile kdokoliv začal něco dělat s jídlem, okamžitě se slétlo hejno a dokonce i jídlo kradli.
Elena Valeriánová
Za oknem hotelu se červená nebe a na si odskočila do ZOO. A bylo to moc pěkné. Díky Naďo.
Anna Potůčková
Určitě tam je na co koukat. Fotky jen tomu nasvědčují. Ovšem ta projížďka lodí do kráteru......asi bych měla fobii :-)
Eva Mužíková
Nadičko,to musela být nádherná podívaná. Tam by se mi určitě líbilo. Hezky jsi to pro nás nafotila.
Libor Farský
Krásné !
Věra Ježková
Naďo, němčinu ovládám, tropy nemusím a fotky se mi líbí. :-)
Soňa Prachfeldová
Tak to byl jistě moc pěkný výlet, kdyby mi někdo dělal šoféra, klidně bych jela také.
Zuzana Pivcová
Na první pohled jsem si vybavila Fata morganu v trojské botanické zahradě, ale toto je viditelně hodně rozlehlé. Zvláštní, že ptáci - vrabčáci se ke mně slétali i v zoo v Berlíně. Díky, Naďo.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.