Čínské řízečky
Foto: autorka

Čínské řízečky

17. 7. 2019

Kdo by to řekl, Čína a řízky. No, je to trochu divné, ale český kutil v oblasti gastronomie dokáže vymyslet i takovou mňamku. A jak chutná. Pokud vám složení nebude vadit, připravte si oběd či večeři podle tohoto receptu.

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
2 menší kuřecí prsa nebo 2 stehenní řízky bez kůže
sůl – s citem – sojovka je slaná
1 velké nebo 2 menší vejce
2 PL solamylu (opravdu vrchovaté, jinak to nebude držet pohromadě)
2 cibule (nebo pórek, co máte rádi)
1 lžička kari
1 lžička mleté sladké papriky
1 přidávám ½ lžičky drceného chilli nebo 1PL sladké chilli omáčky/pak upravím cukr/
2 PL oleje
1 lžička cukru
kečup podle uvážení – tak 1-2PL
1 PL sojové omáčky

POSTUP PŘÍPRAVY
Maso nakrájím na tenké nudličky
přidám vejce, kari, mletou papriku, chilli, olej, kečup, sojovku a solamyl
ruce jsou nástrojem králů, tak rukama pořádně promnu
nakrájím cibuli /pórek/ a přidám k výše uvedenému /tedy maso – koření-cibule/
nechám nejlépe 24 hodin odležet v lednici
pak polévkovou lžicí kladu masu na rozpálenou pánev s olejem, trochu vytvaruji do kolečka a smažím po obou stranách asi 10 min. Na jeden řízeček tak 2 PL směsi

Moc dobré s brambory vařenými, bramborovou kaší i s chlebem, a to jak teplé, tak studené. Lepší jsou však teplé
K tomu si udělejte zeleninovou oblohu dle vaší chuti a chlazené pivečko nebo vínečko

Pokud budete chtít ochutnat, tak mi nezbývá jen popřát – nechte si chutnat! Krásný letní čas - íčkaři!

Hodnocení:
(4.9 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie
TÉMATA
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Soňa Prachfeldová
Něco podobného vytváří můj syn a vždy se ráda nechám pozvat , moc dobré.
Hana Nováková
Milí íčkaři, děkuji za reakci na Čínské řízečky. Někdo by něco ubral, někomu něco nechutná. Každý jsme jiný a tak máme i jiné chutě. Komu by to takto, nebo s nějakou obměnou chutnalo, zkuste. Vždyť za zkusení se nic nedá a možná se budete, jako někdy i já, divit, jak to chutná, což byste ani při čtení receptu nečekali. Všem hezké dny...
Hana Nováková
Věro, opravdu řízečky nejsou klouzavé a s čínou mají snad společného jen název. Zkuste uvidíte, že nebude nic klouzavého a chilli je na každém...
Věra Ježková
Já bych si odpustila chilli a solamyl – na číně nemám ráda to klouzavé – klidně ať to jsou jednotlivé kousky. Kuřecí prsa s pórkem atd. dělám ráda.
Dana Puchalská
Kari patří do jiné než čínské kuchyně.
Marie Doušová
Dělám něco podobného,jen trochu méně koření a kari nemám ráda ,tak ho tam nedávám.Jinak velmi dobré.
Alena Vávrová
Znám, ale už jsem dlouho nedělala. Dík za inspiraci.
Anna Potůčková
Neznám a určitě vyzkouším - vypadá to velmi dobře!
Libuše Křapová
Zajímavý tecept, neznám :-)
Hana Nováková
Ivo, to není, je zakoupen v obchodě cca 300Kč.
ivana kosťunová
Takhle kdyby mi to někdo naservíroval na tom krásném ubrusu, to bych si dala líbit !! Ruční výroba ?
Lenka Hudečková
Také občas dělám, je to příjemná změna v jídelníčku... recept znám už asi 13 let :-)
Zuzana Pivcová
Připadá mi to návštěvu u kamarádky Marušky, která snad nikdy nezapomene na takovéto řízečky. Hezké už od pohledu a lákavé, díky, Hanko!